Over BVN

Wat betekent BVN?

BVN staat voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland' en is daarmee de Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland.

Hoe kan ik BVN ontvangen

BVN is wereldwijd 24 uur per dag via meerdere satellieten te ontvangen. Op de Nederlandse Antillen en Aruba zit BVN ook op de kabel. En gaat u op vakantie? Veel hotels, campings en appartementencomplexen bieden hun gasten BVN. Zo kunt u rechtstreeks BVN kijken op uw hotelkamer, op de camping of in uw appartement. Kijk voor meer informatie bij Ontvangst.

Welke programma’s kan ik kijken op BVN?

BVN is een 100 procent Nederlandstalige zender. Vandaar dat u op BVN geen buitenlandse series en speelfilms zult aantreffen. U kunt op BVN onder andere de volgende programma's bekijken: het NOS- en VRT-Journaal, De Wereld Draait Door, NOS Studio Sport en de Zevende dag. Verder soaps als Thuis. En ook Tijd voor Max en Hello Goodbye. En niet te vergeten kinder- en jeugdprogramma's zoals Sesamstraat, Het Klokhuis en nog veel meer. Kijk verder voor actuele programma-informatie bij 'Programma's'.

Hoe wordt BVN gemaakt ?

Elke dag opnieuw selecteert BVN uit het aanbod van de Nederlandse publieke omroepen en de VRT de beste Nederlandstalige programma's met het accent op nieuws en achtergrondinformatie. De BVN medewerkers brengen deze selectie samen tot een uitzending van 12 uur, die twee maal wordt uitgezonden.

Voor wie is BVN bedoeld?

BVN is er voor mensen die een paar weken op vakantie gaan en op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen in Nederland en België, of geen enkele aflevering van hun favoriete serie willen missen. Ook wie voor langere tijd naar het buitenland vertrekt kan via BVN het nieuws, de taal en cultuur van het moederland blijven volgen. Van de Caribische stranden tot de Australische bush, BVN brengt actualiteit en amusement tot in de verste uithoeken van de wereld!

Meer vragen?