TV-gids

Hoe gebruik ik de TV-gids on line?

Wanneer u de TV-Gids in uw lokale tijd wilt bekijken, ga naar de homepage en kijk aan de rechterkant van de pagina op het Google-kaartje. Vul vervolgens uw locatie in en klik op "ok". Klik dan op "ja ga verder" (of "wijzig") en selecteer de juiste satelliet door op "ok" te klikken.
NB: wanneer u vergeet de juiste satelliet te kiezen, krijgt u niet de juiste lokale tijd op uw scherm!

Klik vervolgens op GIDS en daar vindt u de TV-Gids in uw lokale tijd. U ziet een overzicht van "Gisteren", "Vandaag" en "Morgen". U kunt de gehele 24-uurs programmering van die dag bekijken door te scrollen met de rode balk die naast de betreffende dag staat.

Wanneer u de Primetime programmering wilt bekijken, klikt u op "Toon Primetime".

Ook kunt u een week terug "bladeren" en een week vooruit "bladeren". Maak gebruik van de rode buttons "Blader Terug" en "Blader Vooruit". Wilt u de programmering printen? Maak dan gebruik van de PRINT-button die boven de programmering staat. Dan krijgt u de (beknopte) printversie van de programmering.

Moet ik mij registreren voor de TV-gids on line?

U hoeft hiervoor niet te registreren. U dient wél uw locatie aan te geven wanneer u de programmering in uw lokale tijd wilt bekijken. Registreren is uitsluitend noodzakelijk wanneer u gebruik wilt maken van het Forum. Zie ook de vraag hierboven voor het gebruik van de TV-gids online.

Hoe kan ik de TV-gids per e-mail (BVN Kijker) ontvangen?

Op de homepage vindt u rechts een knop voor de TV-gids per e-mail. Klik op meld u nu aan. Vul de gevraagde gegevens in en klik vervolgens op "VERSTUUR". U bent nu aangemeld voor de TV-gids per e-mail.

Ik kan mijn locatie niet wijzigen op het Google-kaartje. Wat moet ik doen?

In Internet Explorer versie 7 komt het wel eens voor dat u oude gidsgegevens op uw pagina vindt, of dat uw ‘oude’ locatie in de locatiebepaler getoond wordt. Dit kunt u oplossen door de CACHE van uw browser te legen. U doet dit als volgt:

1. Open Internet Explorer 7

2. Open het menu Extra en klik op Browsegeschiedenis verwijderen

3. Klik in het dialoogvenster op Alles verwijderen

4. Schakel het selectievakje Ook bestanden en instellingen die door invoegtoepassingen zijn opgeslagen, verwijderen in en klik op OK

Voor een optimale werking van de website adviseert BVN de meest recente browser te downloaden.

De volgende browsers hebben de voorkeur:

Firefox voor Windows de url is < http://www.mozilla.com/en-US/>

Firefox voor MAC: < http://www.mozilla.com/en-US/>

Google Chrome voor Windows: < http://www.google.com/chrome/>

Google Chrome voor MAC< http://www.google.com/chrome/>

Internet Explorer 8 < http://www.windows.nl/internet-explorer-8.aspx>

Waarom beginnen de programma's soms op een ander tijdstip dan aangekondigd?

Aangezien BVN soms pas op het laatste moment toestemming krijgt van de betreffende omroep om een programma uit te zenden, komt het soms voor dat programmagegevens en/of -tijden wijzigen. Wij adviseren u de TV-Gids via de website dan ook niet lang van te voren uit te printen, maar zo actueel mogelijk. Of de TV-Gids dezelfde dag nog even online te raadplegen om teleurstellingen te voorkomen.

Ook kan het voorkomen dat op de avond zelf nog iets wordt geschoven in de aanvangstijden. Bijvoorbeeld als een live programma uitloopt of als wegens ontbreken van uitzendrechten (bijvoorbeeld bij bepaalde sport-items) er "geknipt" dient te worden in een programma. Aangezien de programmering op BVN nooit kan uitlopen en vanwege de 2 x 12-programmering altijd precies om 01.00 uur Nederlandse tijd moet stoppen, is hier helaas niets aan te doen.

De tijden van de TV-Gids en/of de tijden van de TV-Gids via e-mail zijn niet correct. Kan ik dat zelf aanpassen?

Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids op de BVN website niet correct is:

 

Ga naar www.bvn.tv en kijk aan de rechterkant van de pagina op het Google-kaartje. Kijkt u via de satelliet die staat aangegeven? Klik dan op "ok". Kijkt u via een andere satelliet, klik dan op "Klopt uw lokatie niet klikt u dan hier". Vul vervolgens de juiste lokatie in en klik op "ok". Klik dan op "ja ga verder" (of "wijzig") en selecteer de juiste satelliet door op "ok" te klikken. NB: wanneer u vergeet de juiste satelliet te kiezen, krijgt u niet de juiste lokale tijd op uw scherm!

 

Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids op de BVN website (ná het uitvoeren van bovenstaande instructies!) niet correct is:

 

 

De BVN website herkent 'automatisch' uw locatie. Deze locatiegevens worden gebruikt om naast uw locatie ook de gidstijd(en) op uw locatie aan te geven. Het komt in sporadische gevallen voor dat de BVN gids niet de juiste tijd(en) bij uw locatie doorgeeft. Dit kan verschillende technische oorzaken hebben, maar voordat u ons daarvan op de hoogte brengt verzoeken wij u eerst nog eenmaal de volgende stappen door te nemen op www.bvn.tv.

 

1. Controleer eerst of de tijd (bovenaan) in de banner overeenkomt met uw tijd en tijdszone.

2. Is dit niet het geval, klik dan op wijzig en vul uw gegevens in: plaatsnaam en land.

3. Vul ook opnieuw uw satelliet in.

4. Klik op "OK"

5. Controleer of op de homepage de banner uw locatie en/of juiste tijd aangeeft.

6. Indien dit het geval is, moeten de gidstijden overeenkomen.

 

 

Mocht dit niet het geval zijn, u ziet bijvoorbeeld uren tijdsverschil, verzoeken wij u om ons op de hoogte te stellen, bij voorkeur per mail. Wij hebben dan minimaal de volgende gegevens van u nodig:

 

1. Uw locatie

2. Een screendump van de homepagina

3. Informatie over uw computer en Operating systeem. (bijvoorbeeld Toshiba Satellite Pro met Windows XP)

4. Heel belangrijk: welke browser gebruikt u? (bijvoorbeeld Internet explorer versie 7)

 

 

Onze technische dienst zal dan kijken of het probleem zich bij meerdere gebruikers uit uw omgeving voordoet.

 

 

Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids via e-mail niet correct is:

 

Ga naar uw eigen nieuwsbrief(!) en klik in het gidsgedeelte op 'klik hier' om uw lokale tijden / locatie of satelliet te wijzigen. Klik op "verstuur" en uw gegevens worden gewijzigd. De eerstvolgende keer ontvangt ontvangt u de TV-gids via e-mail in lokale tijden.

Hoe kan ik mij afmelden voor de Nieuwsbrief?

Open uw eigen BVN Nieuwsbrief en klik (onderaan in rode letters) op "Afmelden". Meldt u vervolgens af.

Meer vragen?