BVN verhuist in Europa naar een andere transponder en frequentie.


Belangrijk: deze informatie is alleen bestemd voor BVN kijkers die nu BVN in Europa via de Astra 1 satelliet kijken.

BVN verhuist naar een andere transponder. Vanaf heden tot 22 september 2014 heeft u de gelegenheid om over te schakelen naar de nieuwe transponder. Daarna stoppen de uitzendingen via de oude transponder definitief.

Om BVN probleemloos te kunnen blijven ontvangen dient u uw satellietontvanger opnieuw in te stellen. Raadpleeg hiervoor de handleiding die u bij uw ontvanger heeft gekregen. Mocht u deze niet meer hebben dan volgt hieronder een algemene instructie. U kunt de wijziging vanaf heden uitvoeren.

Na 21 september is BVN niet meer te ontvangen via de huidige transponder 105. Wacht niet langer en stel uw ontvanger nu opnieuw in!

 

Handleiding Nederlands

Handleiding Engels

Handleiding Spaans

Handleiding Italiaans

Handleiding Frans

 • Apparatuuradvies
 • Om BVN te kunnen kijken - en de radiokanalen van de VRT te kunnen ontvangen- via de satelliet heeft u een satellietontvangstset nodig. Deze bestaat uit een digitale ontvanger en een schotelantenne.

  De schotel wordt buiten uw huis opgesteld en gericht op de satelliet. In huis staat de ontvanger, ook wel decoder of setop-box genoemd. De ontvanger geeft het signaal van de schotelantenne door aan de TV. Satellietontvangstapparatuur is overal in de wereld verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven.Als u voor het eerst apparatuur gaat kopen, bepaal dan van te voren welke zenders u wilt ontvangen.

  De keuze in apparatuur is groot. Er zijn momenteel veel merken en typen satellietontvangers op de markt die elkaar in beeld- en geluidskwaliteit niet veel ontlopen. Wél is er onderling verschil in de stabiliteit van de software en in het installatie- en bedieningsgemak. Zoek altijd een gerenommeerde leverancier die ook de installatie van de schotelantenne en apparatuur kan verzorgen en tevens service biedt. Laat, indien mogelijk, de leverancier de ontvangst van BVN demonstreren.

  De uitzendingen van BVN zijn ongecodeerd te ontvangen in alle regio's. In alle regio's waar BVN ongecodeerd te ontvangen is, heeft u voldoende aan een gangbare free-to-air (FTA) DVB-receiver in combinatie met een goede kwaliteit schotelantenne. De grootte van de schotelantenne is afhankelijk van de lokatie waar u BVN wilt ontvangen. De juiste schotelmaat is van groot belang voor een goede, ongestoorde ontvangst. Laat u hierover goed voorlichten door een erkende satellietleverancier.

 • BVN ook op uw TV
 • BVN staat voor het Beste van Vlaanderen en Nederland en is daarmee dé Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland. U kunt BVN kijken via een satelliet.

  Om BVN te kunnen kijken via de satelliet heeft u een satellietontvangstset nodig. Deze bestaat uit een digitale ontvanger en een schotelantenne.

  De schotel wordt buiten uw huis opgesteld en gericht op de satelliet. In huis staat de ontvanger, ook wel decoder of setop-box genoemd. De ontvanger geeft het signaal van de schotelantenne door aan de TV. Satellietontvangstapparatuur is overal in de wereld verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven.