Ontvangstwijziging voor BVN-kijkers in VS, Canada, Midden- en Zuid-Amerika

 

Frequentiewijziging
Belangrijke informatie voor BVN-kijkers en VRT-1 radioluisteraars in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Sinds 2 januari 2015 zijn de frequentie en symbol rate van BVN (en VRT Radio 1) gewijzigd. De overige parameters, zoals polarisatie, FEC, satelliet etc. zijn niet gewijzigd.

De nieuwe ontvangstgegevens (parameters) zijn:
Frequentie:                              12089 MHz (of 12.089 GHz)
Symbol Rate:                           11.719 Msps
FEC (is ongewijzigd):                 3/4
Polarisatie (is ongewijzigd):        Horizontaal
Satelliet (is ongewijzigd):           heet nu Eutelsat 113 West A i.p.v. SatMex 6
Positie (is ongewijzgd):              113 graden West

U dient uw satellietontvanger opnieuw in te stellen. Een handleiding voor het invoeren van de technische ontvangstgegevens in uw set-top box vindt u hieronder.

Informatie over deze wijziging in het Engels vindt u hier.

Handleiding
Verzeker u er van dat uw satellietontvanger op automatische ontvangst staat met “network serach On”. Schakel de ontvanger minimaal 1 minuut uit via de schakelaar aan de achterkant, of door de stekker er uit te halen. Nadat de ontvanger opnieuw is opgestart moet u een nieuwe zoekopdracht uitvoeren (automatic search of auto scan). Als deze scan klaar is moet u BVN weer kunnen ontvangen. U kunt ook de nieuwe ontvangstgegevens handmatig invoeren en daarna een handmatige scan van de nieuwe transponder uitvoeren. Waarschijnlijk moet u dan eerst wel de nieuwe transponderfrequentie van te voren invoeren.

Als u twijfelt raadpleeg de handleiding die bij uw apparatuur hoort.

Indien u BVN niet meer via uw kabel provider of een gemeenschappelijk systeem kan ontvangen, neem dan contact op met uw kabelaar of beheerder van dit systeem en vraag hen de frequentiewisseling door te voeren.
BVN heeft een aantal kabelaars, hotels en bedrijven geïnformeerd over deze wijziging, maar kent niet alle bedrijven die het BVN-signaal overnemen. Heeft uw kabelmaatschappij geen bericht van BVN ontvangen? Meld dit dan svp bij BVN, dan nemen wij contact met hen op.

Helpdesk
Mocht u er niet in slagen uw ontvanger opnieuw in te stellen, neem dan contact op met een lokale installateur of met Home2US. Dit bedrijf (gevestigd in het oosten van de V.S.) beschikt over een Engelstalige helpdesk en een netwerk van installateurs. De helpdesk is te bereiken op werkdagen van 9.00 AM ET – 5.00 PM ET via telefoonnummer 1-888-312-2182. Indien de helpdesk is gesloten kunt u een bericht achterlaten.

U kunt ook een mail sturen naar customercare@home2us.com, of via het contactformulier.

BVN is door de satelliet provider niet op de hoogte gesteld van deze wijziging. Daardoor kon BVN u helaas niet tijdig informeren. Onze excuses voor het ongemak.

Voor de antwoorden op veel gestelde vragen bekijk de FAQ’s.

Zie ook de disclaimer van BVN.

 • Apparatuuradvies
 • Om BVN te kunnen kijken - en de radiokanalen van de VRT te kunnen ontvangen- via de satelliet heeft u een satellietontvangstset nodig. Deze bestaat uit een digitale ontvanger en een schotelantenne.

  De schotel wordt buiten uw huis opgesteld en gericht op de satelliet. In huis staat de ontvanger, ook wel decoder of setop-box genoemd. De ontvanger geeft het signaal van de schotelantenne door aan de TV. Satellietontvangstapparatuur is overal in de wereld verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven.Als u voor het eerst apparatuur gaat kopen, bepaal dan van te voren welke zenders u wilt ontvangen.

  De keuze in apparatuur is groot. Er zijn momenteel veel merken en typen satellietontvangers op de markt die elkaar in beeld- en geluidskwaliteit niet veel ontlopen. Wél is er onderling verschil in de stabiliteit van de software en in het installatie- en bedieningsgemak. Zoek altijd een gerenommeerde leverancier die ook de installatie van de schotelantenne en apparatuur kan verzorgen en tevens service biedt. Laat, indien mogelijk, de leverancier de ontvangst van BVN demonstreren.

  De uitzendingen van BVN zijn ongecodeerd te ontvangen in alle regio's. In alle regio's waar BVN ongecodeerd te ontvangen is, heeft u voldoende aan een gangbare free-to-air (FTA) DVB-receiver in combinatie met een goede kwaliteit schotelantenne. De grootte van de schotelantenne is afhankelijk van de lokatie waar u BVN wilt ontvangen. De juiste schotelmaat is van groot belang voor een goede, ongestoorde ontvangst. Laat u hierover goed voorlichten door een erkende satellietleverancier.

 • BVN ook op uw TV
 • BVN staat voor het Beste van Vlaanderen en Nederland en is daarmee dé Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland. U kunt BVN kijken via een satelliet.

  Om BVN te kunnen kijken via de satelliet heeft u een satellietontvangstset nodig. Deze bestaat uit een digitale ontvanger en een schotelantenne.

  De schotel wordt buiten uw huis opgesteld en gericht op de satelliet. In huis staat de ontvanger, ook wel decoder of setop-box genoemd. De ontvanger geeft het signaal van de schotelantenne door aan de TV. Satellietontvangstapparatuur is overal in de wereld verkrijgbaar bij gespecialiseerde bedrijven.