BVN op de Astra 4A satelliet!

BVN is in zuidelijk Afrika te ontvangen via de Astra 4A satelliet
BVN heeft met de Astra 4A qua dekking (midden- en zuidelijk Afrika) een alternatief gevonden voor de SES-5 (gestopt op 1 mei 2021) en voor Multichoice Zuid Afrika, waarvan het contract op 1 november 2021 afloopt. Doordat we een andere encoder-techniek gaan gebruiken op de Astra 4a is het mogelijk om met minder bandbreedte uit te zenden zonder kwaliteitsverlies. Dit heeft de terugkeer op een satelliet boven midden- en zuidelijk Afrika financieel weer mogelijk gemaakt.

De ontvangstgegevens van de Astra 4A:

Satelliet:         Astra 4A
Positie:            5° Oost
Transponder:  191
Frequentie:     12565 MHz
Polarisatie:      V
Modulatie:      DVB S2 /QPSK
Symbolrate:    30.500 Mbaud
FEC:               5/6
Service ID:     40601
Video-Pid:      6011
Audio-Pid:      6012

Let op:
Voor de ontvangst van BVN via de Astra 4A is een satellietontvanger nodig die geschikt is voor DVB S2 MPEG4 ontvangstmogelijkheid. Alle ontvangers waar HD of Full HD opstaat zijn hiervoor geschikt.

Heeft u nog een schotel staan gericht op de SES-5?
Als u tot 1 mei 2021 naar BVN keek via de SES-5 en u heeft deze schotel nog gericht staan op deze satelliet kunt u deze waarschijnlijk zonder problemen ook gebruiken voor ontvangst van de Astra 4A satelliet. Deze satelliet staat op dezelfde satelliet positie. U kunt onderaan op deze pagina controleren of de maat van uw schotel voldoende is. Wij verwachten dat dit in de meeste gevallen zo is.
U heeft wel een satellietontvanger nodig die DVB S2 kan ontvangen. Alle satellietontvangers die geschikt zijn voor HD ontvangst kunnen dat.

Kijkt u via Multichoice/DStv Zuid Afrika?
Om te zorgen dat u probleemloos kunt blijven genieten van BVN heeft u een schotel nodig die gericht is op de Astra 4A satelliet op 5 graden oost.
Als u de schotel voor Multichoice uitsluitend voor BVN gebruikt kunt u uw schotel (laten) uitrichten op de Astra 4A 5 graden oost positie. U heeft dan geen Multichoice abonnement meer nodig.
U kunt natuurlijk ook een extra schotel laten installeren voor de Astra 4A.

 

Footprint
Astra 4a

EIRP (dBW) 50 49 48 47 46 45 44
Size (cm) 60 55-65 60-75 65-85 75-95 85-105 95-120

 

Hulp nodig?
Heeft u vragen of wilt u weten wat u in uw situatie precies moet doen, raadpleeg dan de de FAQ’s.  Voor het aanpassen van uw apparatuur (uitrichten van de schotel en instellen van de ontvanger), adviseren wij u om een lokale installateur in te schakelen.

Mocht u alsnog hulp nodig hebben, dan kunt u mailen naar: reacties@bvn.nl.
Vermeld in dat geval uw telefoonnummer(s) zodat wij u eventueel kunnen opbellen
of nog beter wellicht via Whatsapp kunnen bereiken.

 

Door het wegvallen van de Vlaamse financiële bijdrage aan BVN moeten we helaas met een aantal satellietcontracten, waaronder Multichoice, stoppen. Kijk voor meer informatie hierover op https://www.bvn.tv/wijzigingen/.

 

Zie ook disclaimer BVN.