BVN komt terug op de Astra 19.2° satelliet >>>

BVN gaat stoppen op de Astra 1L maar blijft op de Hotbird 13B

In English 

Datum: 3 september 2018

BVN verlaat Astra 1L-satelliet in september

BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, is sinds 30 september gestopt met uitzenden via de Astra 1L-satelliet. Door bezuinigingen en stijgende kosten is BVN genoodzaakt om de Astra 1L satelliet te verlaten. De BVN-zender blijft via de Eutelsat Hotbird te ontvangen. Het ontvangstgebied van de Hotbird overlapt die van de Astra – namelijk Europa en Noord-Afrika – en is zelfs groter.

Voor kijkers elders in de wereld en kijkers die via een andere satelliet kijken, verandert niets.

Wat moet u doen?
Bekijk het Stroomdiagram om te zien wat u kunt doen om BVN te blijven ontvangen.

Kijkt u via Satelliet?
Om te zorgen dat u probleemloos kunt blijven genieten van BVN dient u te controleren of u BVN ontvangt via de Astra 1L of via de Hotbird. Dit kunt u herkennen aan de naam van BVN in uw satellietontvanger:  “BVN TV” bij de Astra 1L en de naam “BVN” bij de Hotbird. Als dit via de Astra 1L is dient u de satellietschotel te laten uitrichten op de Hotbird 13° oost satelliet en uw satellietontvanger opnieuw in te stellen.

Wilt u behalve naar BVN via de Hotbird satelliet ook naar andere TV kanalen via de Astra 1L-satelliet blijven kijken? In het Stroomdiagram ziet u wat daarvoor nodig is.

Na 30 september zal BVN niet meer te ontvangen zijn via de Astra 1L. Wacht dus niet langer en zorg dat uw schotel geschikt wordt voor de ontvangst via de Hotbird 13° satelliet.
Wij adviseren u om hiervoor een lokale satellietinstallateur in te schakelen.

De ontvangstgegevens van de Hotbird:

Satelliet:             Hotbird 13B
Positie:               13 graden Oost
Transponder:     115
Frequentie:        10815 MHz
Polarisatie:         Horizontaal
Modulatie:          DVB-S
Symbolrate:        27500
FEC:                     5/6
V-Pid:                  2011
A-Pid                   3011
PCR-Pid:              2011
SID:                     17311
Teletext PID:        5011
DVB-SQPSK

Kijkt u via de kabel?
Kijkt u via de kabel neem dan contact op met uw provider/kabelmaatschappij en vraag hen zo snel mogelijk BVN via de Hotbird 13° oost te gaan ontvangen. Heeft uw kabelmaatschappij geen bericht van BVN ontvangen? Meld dit dan s.v.p. bij BVN via reacties@bvn.nl, dan nemen wij contact met hen op.

Check
Indien u regelmatig een tekst op uw TV-beeldscherm bovenin beeld ziet met de aankondiging dat BVN stopt op de Astra 1L satelliet, ontvangt u BVN nog via de Astra 1L.

Hulp nodig?
Heeft u nog vragen of wilt u weten wat u in uw situatie precies moet doen, raadpleeg dan de Stroomdiagram en de FAQ’s.  Voor het aanpassen van uw apparatuur (uitrichten van de schotel en instellen van de ontvanger), adviseren wij u om een lokale installateur in te schakelen.

Zie ook disclaimer BVN