13 in de oorlog, NTR (jeugd)
vanaf  zaterdag 1 april
13 in de Oorlog neemt je in 13 afleveringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Kan jij het je voorstellen?

Leven in de Brouwerij, AVROTROS
vanaf zaterdag 1 april
In Leven in de Brouwerij reizen vrienden Kasper van Kooten en Patrick Stoof door Nederland op zoek naar het geheim van het lekkerste bier.

MINDF*CK, AVROTROS
vanaf zaterdag 1 april
Mindf*ck is een goochelprogramma met een populairwetenschappelijke insteek dat wordt gepresenteerd door Victor Mids. Onverklaarbare illusies met inzicht in de achterliggende psychologische principes als afleiding, non-verbale communicatie en beïnvloeding van het onderbewustzijn.

Zwarte Zwanen, MAX
op zondag 2 april
Hoe kijken gewone Nederlandse burgers aan tegen de mensen die hun pensioen beheren? Wat overkomt de gewone burger als hij het pensioenfonds op fouten wijst?

Slag in de Javazee, MAX
op zondag 2 april
Het wrak van vlaggenschip Hr.Ms. De Ruyter is van de zeebodem is verdwenen. Voor de eerste keer zijn de onderwateropnames van deze gruwelijke ontdekking te zien op de Nederlandse televisie.

De medicijnmannen, KRO-NCRV
vanaf woensdag 5 april
De Medicijnmannen, over de zin en onzin van drogisterijproducten. Daan, Sofie en Marlijn duiken in de wereld van laagdrempelige medicatie.

Het mooiste meisje, AVROTROS
vanaf vrijdag 7 april
Jaap Jongbloed portretteert elke aflevering het ooit aanbeden mooiste meisje van de klas. Hoe is het haar vergaan? Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen?

2doc: De Erfenis, EO
op zondag 9 april
Om de relatie met zijn dochter niet te verliezen moet Daan van der Elsken eerst de confrontatie aan met zijn eigen jeugd en de relatie met zijn overleden vader, de bekende fotograaf Ed van der Elsken.

Boeken, VPRO
op zondag 9 april
Connie Palmen en Herman Koch, de schrijvers van het Boekenweekessay en Boekenweekgeschenk 2017, zijn de hoofdgasten in deze extra uitzending van VPRO Boeken met als thema 'Verboden Vruchten'.

Neem je zwemspullen mee, KRO-NCRV
vanaf zondag 9 april
In Neem je zwemspullen mee vormt zowel Pepijn Gunneweg als Klaas van der Eerden een team met een andere BN’er. Ze nemen in een volle theaterzaal plaats op hun eigen bank vanwaar ze verschillende spellen zullen spelen. Het programma bestaat vooral uit improvisatie, slechte grappen, interactie met publiek en lachwekkende situaties. De fantasierijke spellen geven de captains de mogelijkheid om meer te weten te komen over de BN’ers. Ook de strijd tussen de captains is altijd zichtbaar, hoe meer ze elkaar dwars kunnen zitten, hoe beter. Presentatie: Pepijn Gunneweg & Klaas van der Eerden

Tijl B op volle toeren, AVROTROS
vanaf maandag 10 april
In het nieuwe programma Tijl B op Volle Toeren brengt presentator Tijl Beckand twee uitersten bij elkaar; de wereld van gerenommeerde klassieke musici en populaire Nederlandse artiesten.

Jules Unlimited, BNNVARA
vanaf dinsdag 11 april
Avontuurlijk programma over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport, techniek en wetenschap. Met Jamie Trenite, Eva Koreman en Maurice Lede.

The Passion, EO
op donderdag 13 april
Leeuwarden is gastheer van deze zevende editie van The Passion. Het verhaal over verbinding wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Wilhelminaplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Panorama Pijbes, NTR
vanaf donderdag 13 april
Kunsthistoricus Wim Pijbes naar het geheim van het volmaakte zeegezicht. Wat bezielde Mesdag om 30 jaar lang hetzelfde stukje strand te gaan schilderen? Is het licht van Piet Mondriaan aan de Zeeuwse kust te vangen? En wat maakt die einder boven zee zo oneindig volgens fotograaf Bruno van den Elshout?

Go with the flow, AVROTROS (jeugd)
vanaf vrijdag 14 april
Per aflevering ‘battelen’ twee deelnemers tegen elkaar met hun eigen rap. De winnaar gaat door naar de finale. Wie de finale wint mag zijn eigen rapnummer uitbrengen en optreden met een bekende rapper.

Goed volk, VRT
vanaf zaterdag 15 april
In Goed Volk trekt kok Jeroen Meus de wereld rond om via de keuken de ziel van enkele bijzondere gemeenschappen bloot te leggen. Hij trekt naar acht werelden die hem door hun manier van samenleven intrigeren.

2Doc: De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw, VPRO
op zondag 16 april
Maandenlang heeft Reinbert de Leeuw de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. “Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen”, zegt hij. Filmmaker Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest, koor en solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Een film over het mysterie van muziek, de betovering. Over de bezieling van musici. Over ontroering. Over de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bach’s monumentale werk.

Made in Europe, VPRO
vanaf zondag 16 april
Dimitri Verhulst onderzoekt het verband tussen Socrates, punk en Jacques Brel. Hij reist onder meer naar Athene, de bakermat van de Europese cultuur waar Socrates de autoriteiten bleef bekritiseren.

2doc: wit is ook een kleur, VPRO
op zondag 16 april
Sunny Bergman wil weten waarom veel hoogopgeleide witte mensen zich verongelijkt voelen over racisme en witte privileges. Spelen gevoelens van morele en culturele verhevenheid wellicht een rol?

Filemon staat strak, BNNVARA
vanaf zaterdag 22 april
Filemon onderzoekt hoe het komt dat in Nederland fitness onder mannen steeds populairder wordt. Zonder goed lijf lijkt het erop dat je tegenwoordig niet meer meedoet en fitnessscholen schieten daardoor als paddenstoelen uit de grond. Filemon gaat aan den lijve ondervinden wat je ervoor moet doen.

Verborgen verleden, NTR
vanaf zaterdag 22 april
Als cabaretier Herman Finkers aan de zoektocht naar zijn voorouders begint, gaat hij ervan uit dat hij die tocht wel per fiets kan afleggen.

College Tour, NTR
vanaf dinsdag 25 april
Honderden studenten interviewen samen met Twan Huys spraakmakende gasten uit binnen- en buitenland.

Spoorloos, KRO-NCRV
vanaf dinsdag 25 april
Spoorloos is een programma dat zich richt op bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren of elkaar zelfs nog nooit hebben gezien. De redactie is door de ervaring bedreven geworden in het zoeken en opsporen van mensen. Dit doen ze in samenwerking met correspondenten in andere landen.

Vooruitblik Koningsdag 2017, NOS
op woensdag 26 april
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun familie vieren koningsdag.

Het huis van de Koning, NOS
op woensdag 26 april
inhoud in nog niet bekend.

Koningsdag 2017, NOS
op donderdag 27 april
Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn donderdag 27 april 2017 aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Tilburg, in het hart van Brabant.

Het Koningsdagconcert, NOS
op donderdag 27 april
Deze editie van het Koningsdagconcert wordt uitgevoerd door de 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met het Tim Kliphuis Trio, de Tilburgse performer-componist Tom America en het accordeonduo Toeac, en de eveneens uit Tilburg afkomstige pianist Jan Willem Rozenboom. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage aan de avond. Choreograaf Ed Wubbe maakte voor hen een choreografie op muziek van Benjamin Britten. Componist Bob Zimmerman gaf ze de hoofdrol in de finale.