Programmatips
februari 2017

Brood, MAX
vanaf donderdag 2 februari  
Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven reist door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Robèrt laat zijn eigen bakkerij zien en in België bezoekt hij een aantal bakkerijen en collega-bakkers.

Downtown Dinner, EO
Vanaf zaterdag 4 februari
In het programma ‘Downtown Dinner’ trekt Johan Eikelboom, samen met mensen met een verstandelijke beperking, door het land. Ze beoordelen in verschillende restaurants elkaars kookkunsten, service en de entourage. Hoe is er gekookt? Hoe worden de deelnemers ontvangen? En wat gebeurt er als hun favoriete BN’er onverwachts het restaurant bezoekt en iets bestelt?

De prijsvechter, VPRO
vanaf zaterdag 4 februari
In de driedelige documentaireserie 'De prijsvechter' onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust.

Copy Beest, VRT
vanaf zaterdag 4 februari
In het dierenprogramma Copy Beest stort Dieter Coppens zich in een spannend avontuur en krijgt de kijker een uniek inzicht in hoe dieren de mens fascineren, inspireren en helpen.

Het was oorlog, MAX
vanaf zondag 5 februari
Een vierdelige documentaireserie over mensen die in de oorlog een keuze moesten maken die bepalend zou zijn voor de rest van hun leven.

Volle Zalen, AVROTROS
vanaf maandag 13 februari
Cornald Maas biedt in Volle Zalen een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van makers en publiek, opent hij deuren die meestal gesloten blijven.

Boer zoekt vrouw internationaal, KRO-NCRV
vanaf maandag 13 februari
Vijf boeren met zeer uiteenlopende karakters, verschillende landen, totaal andere bedrijven. Met één overeenkomst: alle vijf hunkeren ze naar de liefde.

Krabbé zoekt Picasso, AVROTROS
vanaf dinsdag 14 februari
In Krabbé zoekt Picasso volgt Jeroen Krabbé het spoor van deze kunstenaar en zijn vrouwen door Frankrijk, Spanje en Italië. Wat was de weerslag van de vele vrouwen in zijn leven op de veranderingen in zijn werk?

DWDD University presenteert: Evolutie door Freek Vonk, BNNVARA
op zondag 19 februari
Bioloog Freek Vonk is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege spijkert hij ditmaal onze kennis bij over evolutie.

Jeuk, BNNVARA
vanaf zondag 19 februari
Jeuk is een comedyserie, met Thomas Acda en Peter Heerschop in de hoofdrol. Men omschrijft de serie als de meest schaamteloze en schaamtevolle comedy van Nederland.

Droomhuis gezocht, MAX
vanaf dinsdag 21 februari
Sybrand Niessen helpt stellen met hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. Op basis van hun budget en wensen gaat hij samen met de kandidaten op zoek naar het ideale huis. Naast de huizenjacht is er ook tijd om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van het desbetreffende land.

Het Instituut, NTR
vanaf dinsdag 21 februari
Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er 100 mensen in opsluit en vervolgens Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat?

Lauren! en de liefde, AVROTROS
vanaf woensdag 22 februari
Wat is er allemaal mogelijk in de liefde? Lauren Verster gaat in haar nieuwe serie Lauren! en de liefde op onderzoek uit naar versies van de liefde die ze niet kent, maar wel graag wil ontdekken.

The Undateables, BNNVARA
vanaf donderdag 23 februari
In The Undateables gaan we met bijzondere vrijgezellen op liefdesavontuur!

Reizen Waes, VRT
vanaf donderdag 23 februari
In het derde seizoen van Reizen Waes trekt Tom Waes opnieuw naar plekken die de gemiddelde toerist links laat liggen. Tom is ondertussen een ervaren reiziger, maar toch staan er nog heel wat speciale bestemmingen op zijn verlanglijst.

Big Fish Klaas, AVROTROS
vanaf vrijdag 24 februari
In Big Fish Klaas reist Klaas Van der Eerden met telkens een andere vissende BN'er naar de mooiste visplekken ter wereld. In de eerste aflevering is te zien hoe hij met Jan Versteegh op zoek gaat naar de grootste snoeken in Zweden.

Riphagen, VPRO
vanaf vrijdag 24 februari
Andries Riphagen is een beruchte Amsterdamse gangster die zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog meteen heeft aangesloten bij de Duitsers. Als medewerker van het Devisenschutzkommando spoort hij Joodse bezittingen en tegoeden op, waarbij hij tegelijkertijd zijn eigen zakken vult. Jan van Liempd is een Amsterdamse politieagent die stiekem werkt voor het verzet. De paden van Riphagen en Jan kruisen zich als Riphagen op het spoor komt van de verzetsorganisatie waar Jan voor werkt.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, BNNVARA
vanaf vrijdag 24 februari
In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde.

Dream School, NTR
vanaf zaterdag 25 februari
In het tv-programma DREAM SCHOOL gaan inspirerende Nederlanders, ondersteund door docenten, proberen schoolverlaters weer aan het leren te krijgen.

Puberruil Zapp, KRO-NCRV
vanaf zondag 26 februari
In Puberruil Zapp kun je meemaken hoe twee kinderen een paar dagen van leven met elkaar ruilen. Hoe is het om in een ander gezin te leven, andere vrienden te hebben, naar een andere school te gaan? Lust je het eten, krijg je heimwee, word je verliefd?

Kalmte kan u redden, VRT
vanaf zondag 26 februari
Spannende quiz waarbij de kandidaten niet alleen veel moeten weten, maar daarbij ook hun gierende zenuwen onder controle moeten kunnen houden. Hoe rustiger ze blijven, hoe meer punten ze verdienen voor een goed antwoord.

DWDD University presenteert: Robbert Dijkgraaf, BNNVARA
Op zondag 26 februari
Professor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. In een live hoorcollege spijkert hij ditmaal onze kennis bij over licht.

De Aardappeleters, NTR
vanaf dinsdag 28 februari
Joris Vermeer zoekt naar de achtergronden van ons dagelijkse eten.