Over eten, VRT
vanaf donderdag 1 juni
Klaar voor nieuwe interessante en verrassende verhalen over ons eten? Kobe en Danira serveren je binnenkort weer de antwoorden op actuele voedingsvragen!

De Maatschap, VPRO
vanaf vrijdag 2 juni
In 1945 keert Matthias Meyer, 18 jaar oud, uit Auschwitz terug. Zijn familie is vermoord, de winkel van zijn vader leeggeroofd. Vastbesloten te overleven sticht Matthias een familie.

Close up: Pierre Janssen in de greep van de kunst, AVROTROS
op zondag 4 juni
Niemand kon zo goed vertellen over kunst als journalist, museumdirecteur en presentator Pierre Janssen. Janssen maakte vanaf 1959 tot 1972 bijna honderd afleveringen van het televisieprogramma 'Kunstgrepen'. Terugblikkend op zijn carrière vertelde Janssen jaren later dat het hem niet zozeer om de kunst ging maar eerder om het leren kijken naar bijzondere dingen. 

Sterren in concert: Andre Hazes jr. AVROTROS
op zondag 4 juni
Registratie van het concert dat André Hazes Jr gaf in Amsterdam. In zijn eerste grote show met live band haalde Hazes (1994) alles uit het leven. 

2Doc, Welkom op de Hemelse aarde, KRO-NCRV
op zondag 4 juni
In een apocalyptisch ogend landschap aan de rand van de grauwe Noordzee leiden David, Piet en hun vrienden een wonderlijk leven, een leven waarin ze muziek maken volgens eigen regels en hun leven filmen en fotograferen. 

Jinek, KRO-NCRV
Vanaf maandag 5 juni
JInek begint weer aan een nieuw seizoen, elke doordeweekse dag, live vanuit onze studio bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

Broodje gezond, KRO-NCRV
vanaf dinsdag 6 juni
Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Zij onderzoeken welke uitspraak een feit of een fabel is en maken duidelijk hoe de vork in de steel zit. 

Het ei van Midas, MAX
vanaf dinsdag 6 juni
Bioloog Midas Dekkers laat zien dat de natuur een staalkaart van vernuft is. Spinrag is sterker dan staal en plantenwortels blijken het ultieme transportsysteem.

Groeten van Max, MAX
vanaf dinsdag 6 juni
Deze zomer behandelen Sybrand Niessen en een team van deskundigen wederom klachten van gedupeerde reizigers en wordt er alles aan gedaan om tot een oplossing te komen. 

Dit zijn wij, VPRO
vanaf woensdag 7 juni
We hebben in Nederland vele manieren waarop wij afscheid nemen van onze geliefden. Michiel van Erp bezoekt rouwplechtigheden, een hospice en begraafplaats Santa Maria in Amsterdam.

Hollandse zaken, MAX
vanaf donderdag 8 juni
Hollandse Zaken is een live-discussieprogramma bij omroep Max. In Hollandse Zaken bespreekt Cees Grimbergen onderwerpen die Nederland bezighoud.

De Westerlingen, VPRO
vanaf donderdag 8 juni
Dag en nacht volgt een van onze programmamakers opmerkelijke, jonge mensen die ons meenemen in hún wereld. Een wereld die niet meer zit te wachten op westerse idealen.

Beestieboys, VPRO (jeugd)
vanaf vrijdag 9 juni
Tim en Nicolaas vliegen naar Suriname en mogen meelopen met Yvon die bedreigde luiaards helpt. En in de verkiezing van Het Poezenvrouwtje van Nederland bijt Hennie met haar poezentattoo het spits af.

Sluipschutters, BNNVARA
vanaf vrijdag 9 juni
De vrienden Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten schieten weer met scherp.

Bommetje XXL, AVROTROS (jeugd)
vanaf zaterdag 10 juni
In Bommetje XXL strijden onder leiding van presentator Ron Boszhard en co-presentator Kim-Lian van der Meij 20 familieteams in vier spectaculaire waterspellen tegen elkaar.

De Kleedkamer, VRT
vanaf zaterdag 10 juni
In de deze reeks van 'De Kleedkamer' gaat Sporza-journalist Ruben Van Gucht opnieuw op zoek naar verhalen van ex-voetballers die ooit samen schitterden in een topjaar van een legendarisch Belgisch voetbalteam: Club Brugge (1992), KSC Lokeren (1981), Standard Luik (1993), SK Lierse (1997), FC Antwerp (1993) en RSC Anderlecht (2001).

Kunstraadsels, MAX
vanaf zaterdag 10 juni
In Kunstraadsels ontrafelt professor Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, geheimen achter beroemde Hollandse meesterwerken uit de Gouden Eeuw.

La vie en rose, VRT
vanaf zondag 11 juni
Een jaar lang trekt Annemie Struyf door Frankrijk, langs mensen die hun ultieme droom proberen waar te maken. Jong en oud, met of zonder geld; bevlogen hippies of gedreven idealisten, met of zonder plan.

De Trek, VPRO
vanaf zondag 11 juni
Niet over, maar met vluchtelingen praten: dat is het doel van De trek. Bram Vermeulen reist door Afrika en spreekt met smokkelaars, xenofoben, nabestaanden van drenkelingen en gedeporteerden.

Wonen TV, VRT
vanaf maandag 12 juni
Marcel Vanthilt neemt een duik in de wereld van immo. Wonen.tv is een gloednieuw televisieprogramma en een uitgebreide website met Marcel Vanthilt over wonen in al zijn aspecten.

Filemon slaat door, BNNVARA
vanaf maandag 12 juni
Nadat Filemon zich in Filemon Staat Strak heeft afgebeuld om het lichaam van een adonis te krijgen, gaat hij nu niet voor het uiterlijk maar voor kracht en techniek: hij wil kickbokser worden.

Wie maakt het verschil, MAX
Vanaf dinsdag 13 juni
In iedere aflevering ontmoet een BN'er onderzoekers, hulpverleners en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een betere toekomst.

De oorlogsrecherche, BNNVARA
vanaf dinsdag 13 juni
Een nieuwe driedelige serie over Nederlandse rechercheurs die op oorlogsmisdadigers jagen. Zij sporen verdachten op die in oorlogssituaties ernstige misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd, en bijvoorbeeld gevlucht zijn naar Nederland.

Downtown Dinner, EO (hh)
vanaf donderdag 15 juni
In het programma ‘Downtown Dinner’ trekt Johan Eikelboom, samen met mensen met een verstandelijke beperking, door het land. Ze beoordelen in verschillende restaurants elkaars kookkunsten, service en de entourage.

TV Show, AVROTROS
vanaf vrijdag 16 juni
Presentator Ivo Niehe ontvangt nationale en internationale gasten in de studio of hij bezoekt hen thuis en op hun werk.

3 op reis compilaties, BNNVARA
vanaf zaterdag 17 juni
Diverse presentatoren reizen de wereld over op zoek naar de mooiste bestemmingen.

Bureau Sport, BNNVARA
vanaf zaterdag 17 juni
Bureau Sport komt naar het theater! Net als in hun gelijknamige televisieprogramma brengen de heren Frank Evenblij en Erik Dijkstra op prikkelende, kritische en humoristische wijze de mooiste verhalen uit de sport.

Vrije Geluiden, VPRO
vanaf zondag 18 juni
Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Best of City Folk, NTR
vanaf dinsdag 20 juni
City Folk is een internationale coproductie over het wezen van de veelkleurige, multiculturele stad. Een selectie van de mooiste, leukste, meest ontroerende portretten van de laatste 10 jaar.

Veteranendag, NOS
op zaterdag 24 juni
Verslag van Veteranendag, een jaarlijks terugkerend nationaal evenement, waarbij Nederland de meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede.

Koningspaar in Italië, NOS
op zaterdag 24 juni
Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Italië.

2Doc, In procedure, KRO-NCRV
op zondag 25 juni
Om zijn gezin te redden vlucht Hassan naar Nederland en laat zijn 15jarige doodzieke dochter Yomna achter in Syrië. Tijdens de lange de asielprocedure twijfelt hij aan de juistheid van zijn beslissing.

DWDD University Spionage, BNNVARA
op woensdag 28 juni
Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht Beatrice de Graaf geeft een nieuw college: DWDD University - Spionage. De Graaf gaat verder waar zij vorig jaar bij haar college over Terrorisme is opgehouden.

Gezond verstand, MAX
vanaf donderdag 29 juni
Kandidaten uit heel het land komen langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van 3 huisartsen. Helpt een bananenschil tegen wratten, zingen tegen snurken en een speciale ketting tegen de pijn van doorkomende tandjes bij baby’s?

Blij met de buren, KRO-NCRV
vanaf vrijdag 30 juni
Hoe gaat het eraan toe in landen als Roemenië, Italië en Groot-Brittannië? Veel Nederlanders hebben daar wel een mening over dikwijls zonder het land goed te kennen. Fons de Poel probeert in Blij met de buren een genuanceerd beeld te schetsen van deze EU-lidstaten. 

André Rieu welcome to my world 2, AVROTROS
vanaf vrijdag 30 juni
André geeft in Londen een Kerstconcert gevuld met feestelijke muziek, zoals: O Holy Night, Hallelujah and Jingle Bells. Daarnaast trakteert hij zijn orkestleden op een kerstdiner en een avond op de kerstmarkt.

Thuis, VRT
op vrijdag 30 juni
De laatste (extra) lange aflevering van Thuis.