Programmatips
maart 2017

De Klas, VRT
vanaf woensdag 1 maart
In deze human interest reeks wordt een groep zestienjarigen in een klaslokaal opgewacht door een nieuwe leerkracht - iemand die de jongeren van televisie kennen. Wat als Otto-Jan Ham of Danira Boukhriss plots voor het bord staat?

Klem, Vara
Vanaf donderdag 2 maart
KLEM is een spannende dramaserie van de makers van Overspel met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

Op zoek naar de granaatappel, NTR
vanaf donderdag 2 maart
Koks Nadia Zerouali en Merijn Tol krijgen via een gezamenlijke passie, koken, toegang tot de levens van zes bijzondere en sterke vrouwen in het Midden-Oosten. Tijdens het eten of in de keuken vertellen de vrouwen over hun leven en het land waarin zij wonen. Allemaal proberen ze iets op te bouwen in een wereld waarin niets zeker is, en vol verrassingen is. Maar een ding is zeker: elke dag moet er gekookt worden, en van de granaatappel moet zo veel mogelijk worden genoten!

Van onschatbare waarde, MAX
vanaf zaterdag 4 maart
In het programma Van onschatbare waarde, krijgen verkopers van zeer bijzondere en waardevolle spullen een unieke kans om hun object te verkopen aan één van de 4 experts. De verkoper mag aankloppen bij één of alle experts, maar eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg terug! Presentatie Dionne Stax.

Film: De gelaarsde poes, VPRO (jeugd)
op zondag 5 maart
Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Via Genua, VPRO
vanaf zondag 5 maart
Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer leidt ons rond door zijn woonplaats, de Italiaanse havenstad Genua. Hij spreekt met de kleurrijke bewoners van de centrale straat Via di Prè en laat zien hoe Italië op politiek, sociaal en economisch vlak verandert met alle nieuwkomers.

2Doc: De lengte van liefde, HUMAN
op zondag 6 maart
Jasmijn (21) kreeg twee jaar geleden op vakantie plotseling een hersenbloeding. Moeder Peronne stort zich vol overgave op de zorg voor haar dochter, maar deze blijkt complex.

Buurman, wat doet u nu? VRT
vanaf maandag 6 maart
Cath Luyten zoekt in Buurman, wat doet u nu? bekende Nederlanders op. Ze komt bij hen thuis en neemt een kijkje op hun werk. De presentatrice is zelf geboren in Nederland, maar koos op haar twaalfde voor de Belgische nationaliteit.

Het geheime leven van een 4-jarige, EO
vanaf zaterdag 11 maart
Nieuwsgierig, vindingrijk, bomvol energie en regelmatig eigenwijs: het leven van een 4-jarige zit vol verrassingen. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen? In het nieuwe programma ‘Het geheime leven van 4-jarigen’ krijgen we een persoonlijk kijkje in de leefwereld van deze leeftijdsgroep.

Dit zijn wij, VPRO
vanaf zaterdag 11 maart
In deze nieuwe documentaire reeks wordt Nederland geportretteerd aan de hand van haar inwoners. In iedere aflevering staat een ander thema centraal. ‘Hoe woont Nederland’, ‘Hoe trouwt Nederland’ maar ook hoe gaat Nederland om met de geboorte en met de dood. De serie wordt geregisseerd door Michiel van Erp.

Zorg.nu, AVROTROS
vanaf maandag 13 maart
Zorg.nu informeert over actuele medische ontwikkelingen, onderzoekt misstanden in de zorg, belicht hoopvolle innovaties en onderzoeksmethodes en laat zien wat deze in de praktijk voor mensen betekenen. Zorg.nu is een programma voor iedereen die met zorg te maken heeft. Presentator Antoinette Hertsenberg en haar team bieden niet alleen een platform voor mensen die de zorg gebruiken, maar ook voor de 1,5 miljoen mensen die in de zorg werken.

Nederland Kiest: Het Debat, NOS
op dinsdag 14 maart
Aan de vooravond van de verkiezingen, gaan de lijsttrekkers nog een laatste keer met elkaar in debat. Rob Trip presenteert de uitzending vanuit de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer.

Nederland Kiest: De uitslagen, NOS
op woensdag 15 maart
Rob Trip presenteert de tv-uitzending vanuit de studio in Hilversum, Dionne Stax brengt de uitslagen en Dominique van der Heyde geeft politieke duiding. Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. We peilen de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land.

Nederland Kiest: Het vervolg, NOS
op donderdag 16 maart
De dag na de Tweede Kamerverkiezingen onderzoeken we wat de verkiezingsuitslag voor Nederland betekent, wat de reacties zijn in de politiek en vooral ook hoe de kiezers over de uitslag denken. De presentatie is in handen van Annechien Steenhuizen.

"U kijkt zo lief" 50 jaar TV-debatten, NOS
op donderdag 16 maart
In Big Fish Klaas reist Klaas Van der Eerden met telkens een andere vissende BN'er naar de mooiste visplekken ter wereld. In de eerste aflevering is te zien hoe hij met Jan Versteegh op zoek gaat naar de grootste snoeken in Zweden.

Smeris, BNNVARA
vanaf vrijdag 17 maart
Smeris is een Nederlandse politieserie van waarin Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) en Willem Niessen (Dennis van de Ven) internationaal gaan.

De Rijdende Rechter, KRO-NCRV
vanaf vrijdag 17 maart
In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om, bindende beslissingen geeft. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in dit De Rijdende Rechter gebruik gemaakt.

Pieter Derks: Zo goed als nieuw, BNNVARA
op zaterdag 18 maart
Pieter Derks' voorstelling Zo Goed Als Nieuw is vriendelijk van toon, maar vol scherpe grappen en confronterende vragen. Altijd fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook, als verrassing voor wie hem alleen als de eerste huiscabaretier van DWDD kent, met mooie liedjes en fantasierijke verhalen.

Kaal of kammen, AVROTROS (jeugd)
vanaf maandag 20 maart
In dit uitdagende en bizarre spelprogramma strijden vier beste vrienden tegen elkaar. Met een flinke dosis humor onderwerpt Sascha Visser hen aan de meest idiote, spannende en smerige opdrachten. Inzet: hun haar! Want de verliezer zet de tondeuse op z'n hoofd.

DNA onbekend, AVROTROS
vanaf woensdag 22 maart
In DNA Onbekend staan familiegeheimen, en de ontrafeling hiervan, door DNA-onderzoek centraal. Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Presentatie Carolien Tensen.

Hij is een zij, KRO-NCRV
vanaf donderdag 23 maart
In Hij is een Zij volgt Jan Kooijman een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Storm (9) weet op jonge leeftijd al dat hij zich anders voelt. Hij wilt een meisje zijn. Momenteel gaat hij naar school als jongen, maar leeft thuis als meisje. Storm kan niet wachten tot hij de hele dag een meisje kan zijn.

Kicke, AVROTROS (jeugd)
vanaf donderdag 23 maart
In Kicke volgen we de avonturen van voetbalvrienden Benjamin, Boris, Sami, Lute, Heiko en Tibbe op en rond het veld.

Film: De terugkeer van de Wespendief
Op zaterdag 25 maart
Een psychologische thriller over een duister verleden dat zich niet langer laat wegdrukken. Als Simon geconfronteerd wordt met een man die voor zijn ogen zelfmoord pleegt, ontrafelt zich het traumatisch verleden met zijn jeugdvriend Ralph en ontdekken we het gruwelijke geheim dat Simon bij zich draagt.

De Kwis, BNNVARA
vanaf zaterdag 25 maart
De Kwis is de cabaret quiz met humor van de VARA! Met Paul de Leeuw, Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe.

Uit Europa, AVROTROS
vanaf zondag 26 maart
De Europese eenwording staat de nationale identiteit in de weg, vinden veel mensen. Het leidt tot ontevredenheid over 'Brussel'.