FOR INFORMATION IN ENGLISH CLICK HERE

Let op! BVN wijzigt van frequentie op de Eutelsat 113 West A satelliet in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika (incl. Caribisch gebied en Suriname). En voor de VS, Canada, Mexico en het Caribisch gebied komt er een nieuwe satelliet bij: de Galaxy 19.  

Publicatie 4 april 2018

Kijkt u BVN via de Eutelsat satelliet:
BVN wijzigt van frequentie op de Eutelsat 113 West A satelliet. Vanaf heden tot 23 april 2018 heeft u de gelegenheid om over te schakelen. Daarna stoppen de uitzendingen van BVN via de oude frequentie definitief. U hoeft alleen uw satellietontvanger opnieuw in te stellen met de nieuwe frequentiegegevens. Raadpleeg hiervoor de handleiding die u bij uw ontvanger heeft gekregen. Mocht u deze niet meer hebben dan volgt hieronder een algemene handleiding. U kunt de wijziging vanaf heden uitvoeren.

Na 23 april 2018 is BVN niet meer te ontvangen via de huidige frequentie 12076.
Wacht niet langer en stel uw ontvanger nu opnieuw in! Voor de Eutelsat 113 West hoeft u uw schotel niet opnieuw uit te richten.

Kijkt u BVN via een provider of kabel:
Als u via een provider of de kabel kijkt, kunt u de frequentie niet aanpassen, maar zal de provider die centraal moeten doorvoeren. Doordat het BVN-signaal ‘free to air’ per satelliet wordt verspreid – hetgeen betekent dat iedereen direct toegang heeft tot het BVN-signaal - weet BVN niet welke providers de BVN-zender doorgeven aan hun abonnees. Wij adviseren u om aan uw provider de nieuwe ontvangstgegevens van de BVN-zender door te geven en te vragen die door te voeren. U kunt hen eventueel verwijzen naar onze Engelstalige webpagina www.bvn.tv/change. Mocht u problemen ondervinden met uw provider, laat het ons weten (mail naar reacties@bvn.nl), dan kan BVN hen alsnog benaderen.

Woont u in de VS, Canada, Mexico of het Caribisch gebied:
In de VS, Canada, Mexico en het Caribisch gebied kunt u vanaf nu uit twee satellieten kiezen om BVN te kijken: de Eutelsat en de Galaxy (nieuw). Als u via de Galaxy i.p.v. de Eutelsat wilt kijken, dan dient u uw schotel opnieuw uit te richten. Hieronder vindt u de ontvangstgegevens van beide satellieten. Op de pagina https://www.bvn.tv/ontvangst vindt u de footprints en de benodigde schotelformaten van beide satellieten.


De nieuwe ontvangstgegevens voor Eutelsat 113 West A
Transponder: 15K
Position: 113° west
Frequency: 11984 MHz 
Polarization: Horizontal
Symbol Rate: 3600
System: DVB-S2
FEC: 1/2


De ontvangstgegevens voor Galaxy 19
Transponder: 20
Position: 97° west
Frequency: 12060 MHz 
Polarization: Horizontal
Symbol Rate: 22000
System: DVB-S
FEC: 3/4


N.B.: u heeft een satellietontvanger nodig met DVB-S2 ontvangstmogelijkheid.
BVN wordt op de Eutelsat 113 West A met DVB-S2 uitgezonden. Sinds enkele jaren zijn bijna alle nieuwe satellietontvangers zowel geschikt voor DVB-S als DVB-S2. Als u uw ontvanger na ongeveer 2012 hebt gekocht is er een grote kans dat deze ook voor DVB-S2 geschikt is. In de handleiding van uw ontvanger kunt u vinden of deze voor DVB-S2 geschikt is. Indien uw ontvanger geschikt is voor HD dan is deze dat ook voor DVB-S2.

Handleiding:
De wijziging kunt u eenvoudig uitvoeren door middel van een zogenaamde “channel search” (kanalen zoeken). Bij de meeste ontvangers kan dit door op de MENU-toets van de afstandsbediening te drukken en hierna het installatiemenu te kiezen. Indien om een wachtwoord wordt gevraagd, kies 0000, 1111, 1234, 9876 of 9999 en vervolg met de optie “kanalen zoeken” (Channel Search). Hierna worden alle kanalen opnieuw ingelezen en zal het (nieuwe) beeld van BVN weer terugkomen.

Het inlezen van de kanalen kan enkele minuten in beslag nemen. Na het inlezen dient u de wijzigingen te bevestigen. Bij de meeste satellietontvangers wordt dit automatisch verwerkt. Vervolgens dient u diverse malen op de knop EXIT te drukken van de afstandsbediening om uit het menu te komen. 
Hierna zal de ontvanger BVN opnieuw toevoegen aan de lijst met zenders.

Andere manieren
Er zijn ook andere manieren om deze wijziging door te voeren. U kunt handmatig de nieuwe frequentiegegevens van de transponder instellen en dan alleen een scan van de transponder uitvoeren.
BVN zal dan waarschijnlijk als laatste kanaal aan de kanalenlijst worden toegevoegd. Daarna kunt u BVN verplaatsen naar een kanaalnummer van uw keuze via het sorteer menu.
Een andere methode is om uw satellietontvanger via het menu terug te zetten naar de fabrieks-instellingen, vaak “factory reset” genoemd. Hiervoor moet u waarschijnlijk ook één van bovenstaande pincodes gebruiken. Hierna kunt u alle kanalen van de gehele satelliet in één keer inlezen. BVN zal dan vanzelf in de kanalenlijst verschijnen, alleen is niet bekend op welk kanaalnummer.

Controle
Als u de term “BVN TV” in de kanaallijst ziet staan, weet u dat u het nieuwe signaal ontvangt. Ziet u “BVN” in de kanaallijst, dan kijkt u nog naar de oude frequentie. 

VRT Radio 1
Deze wijziging geldt ook voor VRT Radio 1. Met het inladen van de nieuwe frequentie van BVN verhuist het signaal van VRT Radio 1 automatisch mee.

Hulp nodig?
Heeft u vragen, kijk dan bij de FAQ’s of op het Forum. Voor hulp bij het opnieuw instellen van uw satellietontvanger kunt u een lokale installateur benaderen.

Zie disclaimer van BVN.