BVN viert 70 jaar tv met speciale programma’s

,

BVN viert 70 jaar tv met speciale programma’s

 

70 jaar TV: Het Beste Van 70 jaar KinderTV
Zaterdag 2 oktober
Een overzicht van de meest spraakmakende, bijzondere, verrassende en populaire kinderprogramma’s van de afgelopen zeventig jaar. Twaalf bekende Nederlanders genieten een uur lang van bijzondere fragmenten. Ze delen hun vrolijke herinneringen en vertellen verrassende anekdotes.

70 jaar TV: Wat ging er door je heen?
Zaterdag 2 oktober
In deze uitzending wordt geschetst hoe het sportinterview zich heeft ontwikkeld. Van de atleet die verguld is met elke vorm van aandacht tot het gevecht om een quoteje van een sporter met oortjes in.

70 jaar ConsumentenTV: Met het mes op tafel
Zaterdag 2 oktober
Drie duo’s spelen het spel, met vragen over consumentenprogramma’s, presentatoren, muziek en ontwikkelingen uit de televisiegeschiedenis.

70 jaar Consumententv: Van Exota tot woekerpolis
Zaterdag 2 oktober
Een terugblik op spraakmakende fragmenten uit de diverse consumentenprogramma’s van de afgelopen decennia die grote impact hadden.

70 jaar TV: Vreemder dan Fictie
Zondag 3 oktober
De Nederlandse documentaire is een begrip in binnen- en buitenland. In 70 jaar tv: Vreemder dan fictie gaan Sinan Can en Nicolaas Veul in gesprek over de veelzijdigheid van de Nederlandse documentaire. Ze praten met grootmeesters die het landschap hebben veranderd: Heddy Honigmann, Cherry Duyns, Michiel van Erp, Ester Gould en Sarah Sylbing, Gülsah Dogan en Tom Fassaert.

70 jaar TV: persoonlijke verhalen
Maandag 4 oktober
Anita Witzier maakt vanuit het oog van de kijker, een reis door het verleden van de Nederlandse televisie. Ze bezoekt mensen voor wie een bepaald tv-programma of fragment veel heeft betekend en soms zelfs bepalend is geweest voor hun verdere leven.

70 jaar TV: LIVE! U was erbij… thuis
Maandag 4 oktober
In deze uitzending wordt de kijker meegenomen in de ontwikkeling van rechtstreekse programma’s op de Nederlandse televisie. De hoogtepunten van zeven decennia live televisie komen voorbij.

70 jaar TV: Breaking News
Zondag 10 oktober
In deze uitzending wordt de ontwikkeling van breaking news geschetst, van watersnood (1953) tot watersnood (2021). Presentatoren, verslaggevers en cameramensen die de plotselinge grote nieuwsgebeurtenissen bij de mensen thuis brachten vertellen hoe dat in z’n werk ging.

70 jaar TV: Achtergronden bij het nieuws
Zondag 17 oktober
Al zeventig jaar nemen de verslaggevers van de actualiteitenrubrieken de kijker mee op reis. In binnen- en buitenland. Van de val van Saigon tot de bonnetjesaffaire in Den Haag. Presentator Sven Kockelmann leidt de kijker in het programma 70 jaar TV: Achtergronden bij het nieuws langs opvallende en bijzondere fragmenten van de vele reportages die de afgelopen jaren werden gemaakt

70 jaar TV: Je Beste vriend
Dinsdag 19 oktober
Televisie is er altijd en overal. Han Peekel spreekt met kenners, makers en betrokkenen. Zij delen hun visie op en passie voor het medium dat in oktober 70 jaar bestaat. Dit keer: tv als onruststoker.

70 jaar TV: Televisie en Politiek
Zondag 24 oktober
De parlementaire journalistiek ontwikkelt zich van gedienstig tot zeer kritisch. Het resulteert echter niet in het verkleinen van de kloof tussen burger en politiek.

70 jaar TV: Je Beste Vriend, de verhalenverteller
Dinsdag 26 oktober
Televisie is er altijd en overal. Het is een constante stroom van informatie, kennisoverdracht, emotie, ontroering en verwondering. Han Peekel spreekt met kenners, makers en betrokkenen. Zij delen hun visie op en passie voor het medium dat in oktober 70 jaar bestaat. Wat heeft televisie voor hen betekend? Dit keer: tv als verhalenverteller.

 

 

 

Kijk naar het beste van de Nederlandse televisie waar je maar wil met BVN. Overal beschikbaar via de app en de livestream op de website en in een belangrijk deel van de wereld via satelliet. Download daarom onze app en kijk helemaal gratis, zonder inlog of abonnement, op je smartphone of tablet. Kijk je liever op een groter scherm? Dan kan je met de BVN-app streamen naar je televisiescherm via Chromecast en Airplay. Handig, toch?

Je kan onze app downloaden in de App Store of op Google Play.