Volg de Belgische lokale verkiezingen bij BVN

Iedereen Kiest
Vanaf 2 oktober
Journaliste en presentatrice Phara de Aguirre ontvangt lokale en nationale kopstukken in de politieke talkshow ‘Iedereen Kiest’. Vanuit de verkiezingsstudio op de VRT gaat Phara in gesprek over de politieke actualiteit met gasten die de verkiezingscampagne kleuren. Elke aflevering vindt een debat plaats tussen vier kopstukken uit een stad of gemeente waar de inzet zeer groot is. Ook al gaat het om ‘maar’ gemeente- en provincieraadsverkiezingen, vast staat dat ze de komende 6 jaar het beleid in 300 Vlaamse steden en gemeenten zullen bepalen.

Het Grote Debat
Zaterdag 13 oktober
Op de avond vóór de verkiezingsdag gaat Ivan De Vadder samen met alle partijvoorzitters rond de tafel zitten voor Het grote debat. Ivan De Vadder gaat met hen in discussie nu de campagne achter de rug is en de verkiezingsdag voor de deur staat. De partijvoorzitters krijgen elk het woord om voor de laatste keer de kiezer te overtuigen van zijn of haar programma. Ivan en de partijvoorzitters bereiden zich ten slotte voor op de grote dag en bespreken wat winst of verlies zal betekenen.

Kies18
Zondag 14 oktober
Op de verkiezingsdag staat VRT Nieuws voor de kijker klaar in heel Vlaanderen en Brussel. Reporters brengen van alle uithoeken in Vlaanderen verslag over de resultaten, nieuwe burgemeesters en gevormde coalities. In de grootste steden van Vlaanderen volgen de journalisten er het spoor van de belangrijkste kopstukken. Alle lokale thema’s en verslagen worden verzameld in de studio in Brussel, die dienst doet als een ‘verdeelcentrum’ met journaalanker Martine Tanghe als spelverdeler.
19.00 uur VRT Journaal komt hierdoor te vervallen.

Kopstukkendebat 
Maandag 15 oktober
Eén dag na de verkiezingen ontvangt Ivan De Vadder alle partijvoorzitters in de studio om de uitslagen van de verschillende steden en gemeenten te bespreken en te interpreteren.