BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Eurovisie Songfestival bij BVN

ESF

De publieke omroep is van oudsher de thuishaven van het Eurovisie Songfestival. Nu Nederland de 65e editie dit jaar in eigen land mag organiseren, kunnen we het allemaal van extra dichtbij meemaken.

De hele week live uit Rotterdam

Natuurlijk zijn de halve finales op 18 en 20 mei en de ‘Grand Final’ op 22 mei live bij BVN te zien. Maar in deze Songfestivalweek komen ook alle dagelijkse talkshows live uit Rotterdam. Zie het complete programma-overzicht op deze pagina.

Beste Zangers – Songfestival 2021
Zaterdag 8 mei
Deze special staat volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Gastheer Jan Smit ontvangt de topartiesten Tania Kross, Rolf Sanchez, Romy Monteiro, Stef Bos, Buddy Vedder en Glen Faria die samen een unieke Songfestivalsfeer creëren. Zij zingen allemaal op geheel eigen wijze verschillende nummers door de decennia van het Songfestival heen.

De weg naar de winst
Zaterdag 8 mei
Hoe is het Nederland gelukt om 44 jaar na ‘Ding-a-Dong’ weer het Eurovisie Songfestival te winnen in 2019? Cornald Maas duikt in de archieven, toont uniek materiaal achter de schermen bij Duncan Laurence en The Common Linnets en brengt een documentaire over Nederland en het Songfestival. Over de lange weg die ons land te gaan had voor het weer tot de winnaar van ’s werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond. Ook spreekt hij met Nederlandse deelnemers die het verschil maakten en een sleutelpositie bekleden in de Nederlandse Songfestivalhistorie, onder wie Ilse DeLange, Ruth Jacott, Duncan Laurence, Edsilia Rombley en Getty Kaspers.

Songfestival Top 50 Muziekcafé
Zaterdag 15 mei
Vanuit de bruisende Eurovisie Songfestivalstad Rotterdam spelen artiesten onder leiding van twee bekende pianisten een muzikaal spel rondom de grootste Songfestival-hits en de bekendmaking van de Internationale Songfestival Top 50.

Live vanuit Rotterdam
Maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei
Tijd voor MAXDe Vooravond en Op1 komen van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei (Op1 ook op zaterdag 22 mei) live vanuit Rotterdam en zullen uiteraard veel aandacht voor het festival hebben.

Zapp Eurovisie Songfestival Reports
Maandag 17 t/m vrijdag 21 mei
Presentator Buddy Vedder en junior reporter Matheu Hinzen geven elke schooldag de laatste updates van het Eurovisie Songfestival. Matheu doet o.a. challenges met de internationale artiesten en gaat taarten bakken met de kinderen van presentatrices Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Daarnaast zorgt hij ervoor dat in Ahoy alles piekfijn in orde is voor de ontvangst van de deelnemende landen. Buddy brengt de laatste Eurovisie roddels, leuke weetjes en social media updates vanuit de studio met uitzicht op de Rotterdamse Erasmusbrug.

Eurovisie Songfestival 1e Halve finale (LIVE)
Dinsdag 18 mei
Eindelijk is het zover! De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Rotterdam Ahoy. Zestien landen strijden op dinsdag 18 mei voor een plaats in de finale op zaterdag 22 mei. Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager presenteren de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Het commentaar wordt verzorgd door Songfestival-kenners Cornald Maas en Sander Lantinga.

Eurovisie Songfestival 2e Halve finale (LIVE)
Donderdag 20 mei
Vanuit Rotterdam Ahoy de live registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Welke tien landen weten een plek te bemachtigen in de grote finale? Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager presenteren de show en de intervalact wordt verzorgd door Eefje de Visser. Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijkers.

Operatie Songfestival
Vrijdag 21 mei
De basisregel is: als je het songfestival wint, moet je het vervolgens ook zelf organiseren. Maar wat komt er allemaal kijken bij het produceren van de grootste, muzikale liveshow ter wereld? In de documentaire Operatie Songfestival worden de producenten, presentatoren en het creatieve team achter de schermen gevolgd om van deze ‘beast of a show’ een groot succes te maken. 

Voorbeschouwing Eurovisie Songfestival (LIVE)
Zaterdag 22 mei
Live vanuit Rotterdam blikt Rik van de Westelaken samen met zijn gast vooruit op het Eurovisie Songfestival. Zij bespreken de landen die gaan optreden en schakelen met de artiesten en presentatoren backstage.

Eurovisie Songfestival Grand Final (LIVE)
Zaterdag 22 mei
Na 44 jaar is het Nederland door de winst van Duncan Laurence eindelijk gelukt het Eurovisie Songfestival naar ons land te halen. Vanuit Ahoy Rotterdam presenteren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager de finale van ‘s werelds grootste liedjeswedstrijd. Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland met zijn liedje Birth Of A New Age op het Europese podium. Welk land pakt de titel en mag de trofee ontvangen uit handen van Duncan? Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen het commentaar.