Feestdagen 2018

 

Tijdens de feestelijke decembermaand is er volop gezelligheid voor de hele familie bij BVN! Ontdek snel onze programma’s tijdens de feestdagen!  

 

NOS NOC*NSF Sportgala
Woensdag 19 december
Verkiezing van de sporters van het jaar in de verschillende categorieën. De crème de la crème van de Nederlandse sport maakt op 19 december uit wie zich sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar mogen noemen. Ook is er een muzikaal eerbetoon van zangeres Glennis Grace en Tino Martin en Glen Faria komen samen het podium op voor een optreden.

Kerst met de Zandtovenaar
Maandag 24 december
Kerst met de zandtovenaar is een evenement dat jaarlijks rond kerst wordt gehouden, steeds op een andere locatie. Hierin verbeeldt zandkunstenaar Gert van der Vijver het kerstverhaal aan de hand van zandschilderijen.

Ik vertrek kerstspecial
Maandag 24 december
In deze speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgen vier bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau. Zij maken zich op voor de feestdagen, in een winters landschap of onder de brandende zon, zonder hun vrienden en familie. Wat zij niet weten is dat hun familie uit Nederland naar hen onderweg is!

André Rieu’s mooiste filmmelodieën, een avond vol romantiek
Maandag 24 december
Op kerstavond wordt het deze keer extra genieten met André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest, met een avond vol wereldberoemde filmmuziek. Reis met de koning van de wals naar de mooiste lokaties, o.a. het prachtige Toscane, waar hij melodieën uit The Godfather speelt, naar New York voor de musical Sister Act, of naar het romantische kasteel Schönbrunn in Wenen, waar hij de titelsong uit de ‘Titanic’ uitvoert.

Kersttoespraak Koning Filip
Maandag 24 december
Jaarlijkse toespraak Koning Filip.

Kerstnachtmis
Maandag 24 december
Kerstnachtmis vanuit de St. Martinus kerk in Sneek.

Kersttoespraak koning Willem-Alexander
Dinsdag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanuit Paleis Noordeinde zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

Joris’ Kerstboom
Dinsdag 25 december
“Wie zet jij in het licht?” vraagt presentator Joris Linssen. Mensen uit het hele land komen naar Joris’ Kerstboom om er een foto in te hangen van een bijzonder persoon die zij graag in het licht willen zetten.

Kerstfeest in de stad
Dinsdag 25 december
De eerste editie van ‘Kerstfeest in de Stad’ vindt plaats in Rotterdam en geeft nieuw elan aan wat we sinds 2012 kennen als ‘Kerstfeest op de Dam’. Het televisieprogramma is uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement. De muzikale cast van ‘Kerstfeest in de Stad’ 2018 bestaat uit: Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort!

Bijzondere dagen in Nederland: Kerst
Dinsdag 25 december
Documentaire over de viering van kerst in een ziekenhuis. In het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam wordt alles uit de kast getrokken om de zieken toch bijzondere dagen tijdens kerst te bezorgen.

DWDD presenteert: Peter en de Wolf
Dinsdag 25 december
Het muzikale sprookje Peter en de Wolf is niet zomaar een sprookje. Het is geschreven in 1936 tegen de achtergrond van communisme en censuur, waar Prokofjev de Russische ziel van vrede en gevaar meesterlijk in heeft verwerkt.

Het beste van… Kerst
Dinsdag 25 december
Bekende Nederlanders bekijken kerstclips en bespreken het gevoel dat deze clips en kerst in het algemeen bij ze oproept.

Kerstspecial De Drie Wijzen
Woensdag 26 december
Kerstspecial van het spelprogramma waarin twee kandidaten moeten raden wie van de drie panelleden het juiste antwoord geeft.

Kerstconcert in het paleis
Woensdag 26 december
Jaarlijks Kerstconcert vanuit het Paleis in Brussel, in het bijzijn van de Koninklijke familie.

Het Kerst Muziekgala 2018
Woensdag 26 december
Van Stille Nacht tot Jingle Bell Rock; tijdens Het Kerst Muziekgala 2018 brengen jonge muzikale talenten de grootste kersthits ten gehore voor de volle Brabanthallen. Zij worden bijgestaan door grote muzikale helden als Ilse DeLange, Guus Meeuwis én niemand minder dan Matt Simons. Bij het gala is ook Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, aanwezig. De muzikale avond wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder.

De laatste 24 uur
Woensdag 26 december
Wat als je het bericht zou krijgen dat je laatste 24 uur zijn ingegaan? Wie zou je nog willen zien of spreken? Wat zou je nog willen doen? Bert van Leeuwen gaat met deze hypothetische vraag langs bij een van Nederlands bekendste zangers: René Froger.

Film: Het verlangen
Woensdag 26 december
Als de onontwikkelde Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn, directeurs van een noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.

2Doc Rob de Nijs- Niet voor het laatst
Donderdag 27 december
Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang maar heeft ook het unieke talent om de teksten van zijn schrijvers te vertolken alsof ze voortkomen uit het diepst van zijn eigen ziel.

VRT Jaaroverzicht Journaal
Donderdag 27 december
Jaaroverzicht van de gebeurtenissen in 2018.

NOS uit het leven van 2018
Vrijdag 28 december
Herman van der Zandt brengt een eerbetoon aan mensen die ons in 2018 ontvielen. Bekende namen als Mies Bouwman, Aretha Franklin, John Lanting en de premiers Lubbers en Kok.

NOS Jaaroverzicht Olympische spelen
Zaterdag 29 december
De Nederlandse equipe verzamelde op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang twintig medailles. De vijfde plek op de medaillespiegel. De NOS blikt terug op de op één na succesvolste Winterspelen ooit.

NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht 2018
Zondag 30 december
De enorme doorbraak van de populaire game Fornite, het Thaise voetbalteam dat na een spannende race tegen de klok levend uit een grot wordt gehaald, het bijna dagelijkse nieuws over de kinderen Lili en Howick, de recordbrekende zomer… Het zijn enkele van de vele nieuwsonderwerpen die langskomen in het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht.

NOS Jaaroverzicht Sport
Zondag 30 december
De NOS blikt in het jaaroverzicht terug op de Nederlandse sportieve gebeurtenissen van 2018. Het bijzondere jaar voor de Nederlandse wielrenners Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. Maar ook het veel besproken jaar van Max Verstappen, het Oranjeloze WK Voetbal in Rusland en de unieke prestaties van tennisster Kiki Bertens en motocrosskampioen Jeffrey Herlings komen aan bod.

NOS Jaaroverzicht Journaal
Zondag 30 december
2018 was het jaar van de lange, hete en droge zomer. Het ene weerrecord na het andere, hittegolven, lage waterstanden en droogte. En het was het jaar van de historische toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea.

NOS Oranje Jaaroverzicht
Maandag 31 december
Vijf jaar zit koning Willem-Alexander nu op de troon. In die tijd heeft hij een heel eigen stijl ontwikkeld en heeft hij zich ontpopt tot een benaderbare en emotionele koning. Dat blijkt ook uit de activiteiten die hij het afgelopen jaar ondernam. Astrid Kersseboom laat ze nog eens de revue passeren.

Ik vertrek kerstspecial
31 december
In deze speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgen vier bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau. Zij maken zich op voor de feestdagen, in een winters landschap of onder de brandende zon, zonder hun vrienden en familie. Wat zij niet weten is dat hun familie uit Nederland naar hen onderweg is!

The making off MINDF*CK LIVE
Maandag 31 december
In dit unieke kijkje achter de schermen volg je illusionist Victor Mids en regisseur Oscar Verpoort in de ontwikkeling van MINDF*CK Live. Wat komt er kijken bij het creëren van een live illusieshow voor meer dan 4.000 man?

MINDF*CK oudejaarsspecial 2018
Maandag 31 december
Registratie van de MINDF*CK Theatershow. Victor Mids neemt het publiek live mee in zijn wereld. Inclusief een interactief experiment waaraan je thuis zelf kunt meedoen.

Het beste van ABBA
Maandag 31 december
Bekende Nederlanders bekijken beeldmateriaal van de wereldberoemde Zweedse formatie en bespreken het gevoel dat ABBA nog steeds bij hen oproept.

Marc-Marie Huijbregts – Oudejaars: Onderweg naar morgen
Maandag 31 december
Hoe was 2018? Na jaren van persoonlijke solovoorstellingen, verzorgt Marc-Marie Huijbregts dit jaar de oudejaarsconference. Voor het eerst gaat hij deze bijzondere uitdaging aan: met het jaar 2018 en met zichzelf. Wat waren de hoogtepunten, de dieptepunten, het meest onverwachte of de grootste tegenvaller van het jaar.

Nationaal Aftelmoment
Maandag 31 december
Bij de Hofvijver in Den Haag blikt Dionne Stax terug op de allermooiste momenten van het jaar. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een indrukwekkende vuurwerkshow.

Knoop Gala 2018
Dinsdag 1 januari
Een bijzonder gala, gepresenteerd door Paul de Leeuw, waar muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights staan. Gedurende deze avond zingen en/of spelen zij de sterren van de hemel. Dit doen zij niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn dat Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Dieuwertje Blok doet achter de schermen verslag vanuit de Greenroom. Het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis, maakt het muzikale gala compleet.

Film: Heer en meester
Dinsdag 1 januari
Heer en Meester, draait om Valentijn Rixtus Bentinck (gespeeld door Daan Schuurmans), een zeer welgestelde, charismatische man, die de officier van justitie vaak bijstaat bij het oplossen van misdaden. Zijn leven wordt beheerst door het mysterie van zijn onbekende verleden. Twee dagen na zijn geboorte is hij te vondeling gelegd bij een katholiek internaat in het zuiden van het land. In zijn wiegje lag een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding, en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Zijn motto luidt dan ook: ‘Elke dag is Valentijnsdag!’

Annie M.G. Schmidt in Carré
1 januari

Nieuwjaarsconcert
Dinsdag 1 januari
Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk het nieuwe jaar in. Het thema van het concert is ‘Adam en Eva’.

NOS Paralympisch Jaaroverzicht 2018
Dinsdag 1 januari
Niet eerder presteerde Nederland zo goed op de Paralympische Winterspelen als in de editie van 2018, in Pyeongchang in Zuid-Korea: drie keer goud, drie keer zilver en één keer brons. Goed voor de tiende plaats in het medailleklassement.

VRT Jaaroverzicht sport
5 januari
Jaaroverzicht van de sportevenementen 2018.