BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Feestdagen 2019

Feestdagen 2019

Tijdens de feestelijke decembermaand is er volop gezelligheid voor de hele familie bij BVN! Ontdek snel onze programma’s tijdens de feestdagen!

NOS NOC*NSF Sportgala
Woensdag 18 december
De feestelijke uitreiking van onder andere de titels sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar in AFAS Live wordt bekendgemaakt tijdens een galavond in Amsterdam.

Beste zangers Kerstspecial 2019
Zaterdag 21 december
OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom zingen voor één keer niet elkaars repertoire, maar hun favoriete kerstliedjes.

DWDD University: Het jaaroverzicht met R. Dijkgraaf
Maandag 23 december
Matthijs van Nieuwkerk en Robbert Dijkgraaf zien, met de blik van de wetenschap, om naar 2019. Kunnen we het probleem van de CO2 uitstoot oplossen? Was 2019 het jaar waarin gentherapie definitief effectief blijkt bij genezing van ziektes? Wordt de macht van Google te groot? En waarom is er 50 jaar na de eerste maanlanding een nieuwe, mondiale ruimterace gaande?

Vrede op aarde
Maandag 23 december
Sven de Leijer mag weer zijn studio vullen met kerstsfeer. De boom is versierd, de pakjes liggen klaar… Maar vooral: Sven heeft zoals gewoonlijk weer een heel jaar veel te veel televisie gekeken. En die buit wil hij maar wat graag met de kijker delen. Vrede op aarde blikt terug op 2019, maar dan wel op de Sven de Leijer-wijze: guitig, met een knipoog, een beetje stout maar overladen met de gezellige warmte van de kerstperiode.

Kersttoespraak Koning Filip
Dinsdag 24 december
Toespraak van Koning Filip ter gelegenheid van Kerstmis en Nieuwjaar.

Kerst met André Rieu in Sydney
Dinsdag 24 december
Beleef samen met André Rieu kerst in Sydney. Met showtunes, klassieke muziek en een spectaculaire setting is dit een geweldige manier om de feestdagen te vieren. Een magische avond vol muziek en dans, met optredens van zijn topsopranen, de Platin Tenors en heel veel verrassingen vanuit de iconische Town Hall in Sydney.

Kerstnachtmis
Dinsdag 24 december
De uitzending van de kerstnachtmis komt vanuit de St. Jozefkerk in Helmond. Celebrant: pastoor Erik Seidel.

Kersttoespraak Koning Willem-Alexander
Woensdag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanuit Huis ten Bosch zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

Kerstfeest in de stad
Woensdag 25 december
In het maritiem historische Maassluis brengen OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes een mix van welbekende kerstliederen en hartverwarmende popsongs ten gehore.

Het Kerst muziekgala
Woensdag 25 december
Muzikale helden van nu treden op met de muzikale helden van de toekomst. En de grootste schoolband van Nederland geeft een spetterend optreden voor eregast koningin Máxima.

De Kerstmatinee
Woensdag 25 december
Een registratie van de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest. Dit jaar klinkt de Negende Symfonie van Beethoven tijdens deze jaarlijkse, sfeervolle kersttraditie.

Kerstconcert in het paleis
Donderdag 26 december
De presentatie wordt verzorgd door Katelijne Boon. In aanwezigheid van de koninklijke familie brengen solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth een uur kerstmuziek.

Kerst met de Zandtovenaar
Donderdag 26 december
De beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver brengt Harderwijk in kerstsferen tijdens dit muzikale familiespektakel. Op de Vischmarkt ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen.

Joris’ Kerstboom
Donderdag 26 december
Wie zet jij in het licht? In de donkere decemberdagen is Joris’ Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats. Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij één van de JorisKerstbomen, die verspreid staan door heel Nederland.

Film: Het leven is vurrukkulluk
Donderdag 26 december
Komedie naar Remco Camperts roman waarin zich drie liefdesverhalen afspelen op een lentedag in Amsterdam.

Mevrouw Bijl
Zaterdag 28 december
Theatershow van Martine Bijl, met als thema haar 25-jarig artiestenjubileum. Naast pakkende liedjes speelt Martine Bijl een aantal conferences over een poppen makende buurvrouw, en over haar 25-jarig artiestenjubileum.

NOS Sportjaar 2019
Zondag 29 december
Dit jaar wordt er teruggeblikt op sportjaar 2019 aan de hand van vier langere reportages over Nederlandse sporters die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden. Met wereldkampioen judo Noël van ’t End, Amstel Gold Race-winnaar Mathieu van der Poel, wereldkampioen 10 kilometer en 1500 meter Sifan Hassan en Sari van Veenendaal, dit seizoen verkozen tot beste keeper van de wereld.

NOS Uit het leven 2019
Zondag 29 december
Herman van der Zandt brengt voor de tiende keer een eerbetoon aan mensen die ons in het afgelopen jaar ontvielen. Rutger Hauer, Jacques Chirac, prinses Christina, Martine Bijl en Karl Lagerfeld zijn nog maar een paar van de vele bekende namen die de revue passeren.

Bart Peeters deluxe
Zondag 29 december
De muzikale duizendpoot Bart Peeters viert zijn zestigste verjaardag in aanwezigheid van duizenden fans, met een indrukwekkende reeks uitverkochte concerten in de Lotto Arena.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2019
Maandag 30 december
2019 is vooral een jaar van verdeeldheid, van tegenstellingen, van de barricades. Klimaatdemonstranten, boeren, bouwers, leraren… Ze lieten van zich horen, en zij niet alleen. Duidelijk is dat onze manier van leven gaat veranderen, maar over hoe dat moet gebeuren lopen de meningen uiteen.

Night of the Proms
Maandag 30 december
Geniet van optredens van onder meer Maxi Jazz, Leona Philippo, Alexandra Arrieche, Antwerp Philharmonic, Ronan Keating, 10CC, John Miles en Nathalie Choquette.

Het VRT Jaaroverzicht
Dinsdag 31 december
Alle hoogtepunten van het jaar 2019 brengen Eén en VRT nieuws in Het jaaroverzicht.

DWDD Oud & Nieuw
Dinsdag 31 december
In DWDD Oud & Nieuw komen de leukste momenten van 2019 voorbij en uiteraard de hoogtepunten uit de TV Draait Door.

MINDF*CK oudejaarsspecial: the best of
Dinsdag 31 december
Vlak voor 2020 zijn intrede doet, geeft Victor Mids de laatste avond van 2019 een magische touch. De arts en illusionist is te zien met een special waarin de kijker het voor het zeggen heeft.

Oudejaarsconference Claudia de Breij
Dinsdag 31 december
Claudia de Breij verzorgt op 31 december 2019 opnieuw de oudejaarsconference.

Nieuwjaarsconcert
Woensdag 1 januari
Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten.

Het grote songfestivalfeest
Woensdag 1 januari
Songfestivalfans kunnen genieten van het beste dat het Eurovisie Songfestival de afgelopen vijftig jaar heeft voortgebracht. Daarnaast zullen er internationale optredens plaatsvinden van Sandra Kim, Katrina & The Waves, Dana International, Loreen en Netta die in 2018 voor Israël heeft gewonnen.

De parels van de Jordaan
Donderdag 2 januari
Parels van de Jordaan is de televisieregistratie van een bijzonder concert, waarbij verschillende Nederlandse artiesten samen met het Amsterdamse Zwanenkoor in Paradiso bekende en minder bekende nummers uit de muzikaalste wijk van Nederland ten gehore brengen.

NOS Oranje Jaaroverzicht
Vrijdag 3 januari
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden een grote rol in de eerste festiviteiten en herdenkingen rond het thema 75 jaar Bevrijding. Daarnaast bracht het koningspaar twee staatsbezoeken. Astrid Kersseboom neemt de kijker mee terug naar deze en veel andere activiteiten waar de koninklijke familie in 2019 bij betrokken was.