Feestprogrammering 2020

,

Feestprogrammering 2020

 

Dankzij BVN hoef je niets te missen tijdens de feestdagen. In december kijk je bij ons naar de mooiste feestprogramma’s. Bekijk snel de programmering.

Kerstgezel.nl
Donderdag 10 december
De 4-delige serie gaat over kerst, familie en eenzaamheid. Noor start met haar vrienden een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Want juist met de kerstdagen hebben mensen van alle leeftijden meer behoefte aan warmte en gezelligheid dan ze durven toe te geven.

Moltalk, bekendmaking kandidaten Wie is de Mol? 2021 
Maandag 21 december
De start van Wie is de Mol? 2021. Zowel het land als de tien kandidaten worden bekendgemaakt.

Knoop Gala 2020 
Dinsdag 22 december
Het muziekgala waarin bekende Nederlandse artiesten optreden met artiesten met een verstandelijke beperking. een wervelende en feestelijke show vanuit Koninklijk Theater Carré laten de muzikale talenten met een verstandelijke beperking zien wat ze in huis hebben.

NOS Over leven met corona
Woensdag 23 december
Hugo Borst kijkt terug op het afgelopen corona-jaar aan de hand van indringende, verdrietige, maar ook hoopvolle verhalen van onder anderen verpleegkundigen, ondernemers, studenten, sporters, acteurs. Wat voor jaar was het? Waar staan we? En hoe nu verder?

Kerst met 11 miljoen
Donderdag 24 december
Het wordt een positieve en hartverwarmende uitzending met optredens van Belgische artiesten op feeërieke locaties, luchtbeelden van een prachtig verlicht België, korte getuigenissen, een nationaal herdenkingsmoment voor alle coronaslachtoffers, en met ook een bijdrage van de Koninklijke Familie. De kersttoespraak van Zijne Majesteit de Koning sluit aan op deze uitzending.

De Nationale Kerstavond
Donderdag 24 december
Johnny de Mol vertelt het aloude kerstverhaal, vertaald naar het nu en verrassend actueel blijkt te zijn. Met bijzondere kerstliedjes van Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, de 3J’s en een geweldig kerstkoor.

YOUP. 
Donderdag 24 december
Al decennialang is Youp van ‘t Hek één van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland. In 2020 is zijn tiende en tevens laatste Oudejaarsconference te zien. Deze documentaire is een portret van Youp, gemaakt door programmamaker Hetty Nietsch.

5 jaar Kerst Muziekgala
Donderdag 24 december
Het Kerst Muziekgala bestaat 5 jaar! Om dit te vieren zendt AVROTROS een feestelijk en muzikaal programma van deze 5 jaar uit. We zien hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, met onder andere optredens van jonge muzikale talenten samen met Ilse DeLange, Ronnie Flex, Gerard Joling en André van Duin.

Kersttoespraak Koning Willem-Alexander 
Vrijdag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanuit Huis ten Bosch zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

Kerst met de Zandtovenaar 
Vrijdag 25 december
Bijna alles is anders deze kerst. Maar met tradities moet je niet breken, dus nu voor de negende keer Kerst met de Zandtovenaar. Deze editie komt vanaf het sprookjesachtige Kasteel De Haar, bij Utrecht. Het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus wordt met zand tot leven gewekt door Nederlands bekendste zandkunstenaar: Gert van der Vijver.

De Kerstmatinee 
Vrijdag 25 december
Vanuit het Concertgebouw in Amsterdam een registratie van de jaarlijkse Kerstmatinee van het Concertgebouworkest.

NOS Jaaroverzicht Bevrijding 1945 
Vrijdag 25 december
In dit programma neemt Herman van der Zandt de kijker mee, van de nog onder gewone omstandigheden gehouden Holocaustherdenking, eind januari, via de 4 mei-herdenking met de koning op een lege Dam en de 5 mei-viering tot de Indiëherdenking in augustus. Met vooral aandacht voor de toespraken die zijn gehouden en ook met veel archiefbeeld uit het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog.

Boer zoekt vrouw Kerstspecial
Vrijdag 25 december
Yvon Jaspers praat bij met de boeren uit het laatste seizoen. Hoe is het ze vergaan na de laatste uitzending?

Joris’ Kerstboom 
Vrijdag 25 december
Met een kerstboom op het dak rijdt presentator Joris Linssen dit jaar dwars door Nederland om persoonlijke verhalen bij mensen thuis op te halen. De Joris’ Kerstboom wordt in vol ornaat voor de deur, in de straat of in de tuin neergezet. Traditiegetrouw kunnen mensen dan een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen en vertellen waarom ze hem of haar graag in het licht willen zetten.

Stralend Kerstfeest – Night of the lights
Vrijdag 25 december
Een hartverwarmend kerstprogramma vol licht. Presentator Bert van Leeuwen bemoedigt mensen met een bijzondere verrassing.

Zalig Kerstmis…met Wishful Singing
Vrijdag 25 december
Sfeervol kerstprogramma met kerstliederen, gezongen door Wishful Singing, een Nederlands ensemble van vijf dames, dat inmiddels internationaal is doorgebroken. Behalve muziek is er ook een mooi gesprek.

Kerstconcert in het paleis
Zaterdag 26 december
Het kerstconcert in het Paleis zal er dit jaar anders uitzien. Er is geen publiek en ook de koninklijke familie zal het concert van thuis uit volgen, in Laken. In de Troonzaal aan het Brusselse Paleizenplein treedt het koor Scala op, onder leiding van Steven en Stijn Kolacny.

André Rieu – Kerstmis in Maastricht
Zaterdag 26 december
In de feëriek verlichte St. Pieterskerk tegenover zijn huis in Maastricht geven André Rieu en het Johann Strauss Orkest een sfeervol kerstconcert.

Max Kerstconcert 2020
Zaterdag 26 december
Zing mee met onder anderen Ruth Jacott, Frank Boeijen en de 3JS tijdens het MAX Kerstconcert vanuit Studio 21. Het thema van het concert is ‘hoop’.

Beste Zangers Kerstspecial
Zaterdag 26 december
OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom zingen voor één keer niet elkaars repertoire, maar hun favoriete kerstliedjes.

De kleine reuze panda- het echte leven in de dierentuin
Zondag 27 december
Het echte leven in de Dierentuin is terug met een bijzondere aflevering over een heel speciale gebeurtenis. De eerste panda die ooit in Nederland geboren is, groeit op. Een groot avontuur vol uitdagingen.

FC de Kampioenen Kerstspecial
Zondag 27 december
‘F.C. De Kampioenen’ komt met een speciale kerstaflevering. De aflevering zal ruim een uur duren en is tegelijk een terugblik op 30 jaar De Kampioenen.

Code Geel: De enerverende Tour de France van Team Jumbo Visma
Zondag 27 december
Een fascinerende documentaire van 75 minuten waarin de kijker te zien krijgt hoe er met grote toewijding plannen worden gesmeed door de ploegleiding, hoe de ritzeges worden gevierd, hoe Tom Dumoulin gefrustreerd raakt en hoe de status van Wout van Aert steeds grotere vormen aanneemt. Hoe de gele droom uiteindelijk uiteenspat.

NOS Oranje Jaaroverzicht 2020
Maandag 28 december
Terugblik op een jaar waarin de Oranjes door de coronacrisis misschien wel zichtbaarder waren dan ooit: op veel plekken doken ze op om de mensen een hart onder de riem te steken. Tegelijkertijd was er de controverse over hun afgebroken gezinsvakantie naar Griekenland.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2020
Maandag 28 december
2020 is het jaar van corona, van de eerste en de tweede golf, van lege straten en lege pleinen, van niet naar buiten mogen. Van corona-moe worden, van tegenstellingen over de aanpak van de pandemie in maatschappij en politiek. Maar ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen.
En 2020 is meer dan corona: het is ook het jaar van de verwoestende explosie in Beiroet, van de Amerikaanse verkiezingen en van de Black Lives Matter-protesten.
Winfried Baijens leidt de kijker door het nieuwsjaar 2020 in het jaaroverzicht van het NOS Journaal.

2020 – Het nieuwe normaal  
Dinsdag 29 december
Voor iedereen is 2020 een jaar dat een geweldige impact heeft op de manier van leven. Door de schrik voor het coronavirus geven mensen elkaar geen handen meer, kussen ze nog amper en zit iedereen vaker thuis dan hen lief is. Velen worden ziek en te veel mensen sterven. Is dat in de toekomst het nieuwe normaal? Het jaaroverzicht van VRT NWS. Een overzicht van een uniek jaar, verteld door journaliste Martine Tanghe.

NOS Uit het leven 2020
Woensdag 30 december
Voor de elfde keer brengt Herman van der Zandt een laatste saluut aan bekende en onbekende mensen die in 2020 overleden. Onder de bekenden: Aart Staartjes, Little Richard, Bob Fosko, Marc de Hond, Jan des Bouvrie, Kirk Douglas, Sean Connery, Eddie van Halen, Louis van Dijk, Liesbeth List, Kobe Bryant. Onder de onbekende namen: de Chinese arts die als eerste alarm sloeg voor corona, de vrouw die op 14-jarige leeftijd model stond voor Sneeuwwitje in de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney en de zwarte wiskundige die bij de NASA eerst werd aangezien voor de koffiejuffrouw, maar in 1969 de baanberekeningen maakte voor de eerste vlucht naar de maan.

Matthijs gaat door
Donderdag 31 december
Matthijs van Nieuwkerk ziet om in verwondering. Met humor, muziek en andere verrassingen. En stelt af en toe orde op zaken door wat prijsjes uit te reiken.

Youp van ‘t Hek: Oudejaarsconference 2020 – Korrel zout
Donderdag 31 december
Youp zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference. Een terugblik op 2020. Met de titel Korrel Zout. Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft? Ja!!! Juist nu is het tijd voor een vrolijke en vooral relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. Er mag weer gelachen worden. Sterker nog: er moet weer gelachen worden.

NOS Nationaal Aftelmoment 2020
Donderdag 31 december
Tegen middernacht wordt geschakeld naar de Johan Cruijff ArenA, waar het jaar 2021 feestelijk wordt binnengehaald.

Liesbeth List Live in Paradiso
Donderdag 31 december
Deze muziekspecial werd in 2015 opgenomen, zonder te weten dat het haar laatste grote concert zou zijn. Tijdens dit concert trad Liesbeth List met haar eigen band op.

Nieuwjaarsconcert
Vrijdag 1 januari
De Nieuwjaarsconcerten van het Nederlands Blazers Ensemble zijn inmiddels net zo onlosmakelijk verbonden met nieuwjaarsdag als skischansspringen en de Weense wals.Door de RIVM-maatregelen die ook op Het Concertgebouw van toepassing zijn is deze editie unieker dan ooit te voren. Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten.