BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Feestdagen 2021

 

Tijdens de feestelijke decembermaand is er volop gezelligheid voor de hele familie bij BVN! Ontdek snel onze programma’s tijdens de feestdagen!

Scrooge live
Zaterdag 18 december
In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven.

Joris’ Kerstboom
Dinsdag 21 december
Wie zet jij in het licht? In de donkere decemberdagen is Joris’ Kerstboom de ultieme ontmoetingsplaats. Iedereen krijgt de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij één van de Joris’ Kerstbomen, die verspreid staan door heel Nederland.

NOS NOC*NSF Sportgala
Woensdag 22 december
Op het NOS | NOC*NSF Sportgala worden de beste sporters van de afgelopen twee jaar gekozen. De crème de la crème van de Nederlandse topsport maakt die avond bekend wie zich de beste sporter, sportploeg of coach van de afgelopen twee jaar mag noemen.

Het kerst muziekgala 2021
Donderdag 23 december
Tijdens het Kerst Muziekgala brengen jonge muzikale talenten de meest geliefde (kerst)hits ten gehore. Samen met optredens van muzikale helden als Jeangu Macrooy, Jamai Loman, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis laten zij tijdens het gala zien hoe leuk muziek maken is. Koningin Máxima is als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas ook bij het gala aanwezig.

Kerstduetten: het kerstverhaal 2021
Vrijdag 24 december
Vanuit de historische stad Dordrecht luidt de kerstnacht in met een speciaal programma: Kerstduetten: het kerstverhaal 2021. Zangeres Edsilia Rombley en schrijver Jan Terlouw zijn het middelpunt in deze hartverwarmende kerstvertelling.

Kersttoespraak Koning Willem-Alexander
Zaterdag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanuit Huis ten Bosch zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

MAX Kerstconcert
Zaterdag 25 december
Een verslag van het MAX Kerstconcert vanuit Studio 21 in Hilversum, met een muzikaal programma dat in het teken staat van hoop.

Kerst met de Zandtovenaar
Zaterdag 25 december
De Crackstate in Heerenveen is hét decor van het familiespektakel, wat dit jaar zijn tiende editie beleeft. In Kerst met de zandtovenaar wordt het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt door zandtovenaar Gert van der Vijver.

André Rieu – Kerstgala in Maastricht
Zaterdag 25 december
André Rieu nodigt je uit in zijn spiksplinternieuwe winterpaleis in Maastricht. Hij wordt vergezeld door muzikale vrienden, onder wie zijn eigen Johann Strauss Orkest en the Maastricht Dance and Skate Company!

Stralend kerstfeest
Zaterdag 25 december
Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren op eerste kerstdag ‘Stralend Kerstfeest’: een hartverwarmend programma vol licht, muziek en verrassingen vanaf de Blaricumse hei.

Het Kerstconcert olv Ton Koopman
Zondag 26 december
Een registratie van het kerstconcert van Ton Koopman in de adembenemende Sint Jansbasiliek in Laren. Samen met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en internationale topsolisten kan de kijker genieten van de werken Magnificat van Bach en Christmas Concert van Corelli.

Een huis vol kerst special
Zondag 26 december
De families stellen hun hart open voor mensen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken tijdens de feestdagen. Ieder gezin steekt de handen uit de mouwen om een liefdevolle en onvergetelijke kerst te bezorgen aan mensen in hun omgeving die dit verdienen.

NOS Olympische terugblik
Zondag 26 december
Terugblik op de hoogte- en dieptepunten van de Olympische Spelen in Tokio, waarvan iedereen dacht dat die vanwege corona niet door zouden gaan, maar die toch doorgingen. De sportbeelden worden afgewisseld met beelden die NOS-presentatoren en –commentatoren zelf maakten van de vaak ingewikkelde en altijd beperkende werkomstandigheden tijdens deze coronaspelen.

Pieter Derks conference: Voor wat het waard is
Zondag 26 december
Terwijl zijn dochter in het ziekenhuis ligt, kijkt Pieter Derks verwonderd om zich heen. Hij rekent op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier af met de waan van de dag, met de tijdgeest, met zichzelf en met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt.

NOS Oranje Jaaroverzicht
Maandag 27 december
Terugblik op het afgelopen jaar van de koninklijke familie. Met aandacht voor twee verjaardagen: koningin Máxima werd 50 en prinses Amalia werd 18 en daarmee van rechtswege lid van de Raad van State.

Draadstaal Kerstspecial
Dinsdag 28 december
In deze speciale extra aflevering heeft Ria als verrassing voor Fred een romantisch verblijf in een mooi hotel geboekt. Het wordt een kerst om nooit te vergeten. Samen met een keur van andere gasten uit het Draadstaal-universum beleven ze een wonderlijk kerstweekend.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2021
Woensdag 29 december
Winfried Baijens blikt terug op de nieuwsgebeurtenissen die het afgelopen jaar domineerden: natuurlijk de coronacrisis, de toeslagenaffaire, de moord op Peter R. de Vries en de daarmee samenhangende drugscriminaliteit in Nederland, het toch nog plotselinge einde van de internationale missie in Afghanistan en de chaos die daarop volgde, de vluchtelingencrisis, de overstromingen in Limburg, België en Duitsland en de val van het kabinet, de verkiezingen en de ongekend lange formatie die daarop volgde.

NOS De grote finale van het songfestival
Donderdag 30 december
Unieke en feestelijke terugblik op het grootste televisie-evenement van het afgelopen jaar, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De hoofdrolspelers – de presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager – vertellen in een leeg Ahoy over hun voorbereiding en wat de kijker allemaal niet zag.

NOS Uit het leven 2021
Donderdag 30 december
Voor de twaalfde keer brengt Herman van der Zandt een laatste saluut aan degenen die ons in 2021 zijn ontvallen. Onder hen zijn natuurlijk de grote namen, zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries, Rolling Stones-drummer Charlie Watts, eredivisietopscorer aller tijden Willy van der Kuijlen, paralympisch atlete Bibian Mentel, Prince Philip en dirigent Bernard Haitink. Maar ook degenen die in anonimiteit een bijdrage hebben geleverd aan ons leven, komen voorbij.

Ho-ho-ho Hotel
Vrijdag 31 december
Op het Sterren NL Landgoed in Groningen komen Monique Smit, Mike Peterson, Pascal Redeker, Henk Dissel en Rutger van Barneveld bij elkaar om Kerstmis te vieren. Samen versieren ze het landgoed en bereiden ze het kerstdiner.

Matthijs gaat door
Vrijdag 31 december
Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps presenteren een speciale oudejaarsuitzending die helemaal in het teken staat van het Franse lied. Het duo dat ook verantwoordelijk is voor de serie CHANSONS! ontvangt in de studio kijkers en fans die een grote liefde koesteren voor Franse liedjes en artiesten.

Peter Pannekoek: Oudejaarsconference 2021
Vrijdag 31 december
Met zijn scherpe grappen en donkere humor blikt Peter Pannekoek vrolijk terug op afgelopen jaar. Een lofzang op het consistente coronabeleid van dit kabinet, de onbaatzuchtigheid van Sywert van Lienden en de grootheid van Lil’ Kleine. Dat belooft vuurwerk!

NOS Nationaal aftelmoment 2021
Vrijdag 31 december
Herman van der Zandt blikt in grote stappen terug op het afgelopen jaar en telt af naar het nieuwe jaar. Dat doet hij vanuit het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum, waar dan de laatste platen van het jaar worden gedraaid.

ABBA sing a long
Zaterdag 1 januari
Wie kent ze niet? “Waterloo”, “Dancing Queen” en “Take a chance on me”. Van jong tot oud kan deze hits letterlijk meezingen. In de ABBA Sing-a-Long komen alle grote hits van de band ABBA langs.

Het beste van…Toppop Archief
Zaterdag 1 januari
Ga swingend het nieuwe jaar in met Het beste van… Toppop Archief

Muziekfeest van het jaar 2021
Zaterdag 1 januari
Ga knallend het nieuwe jaar in met het Muziekfeest van het Jaar! Een keur aan Nederlandse artiesten heeft, met het symfonische orkest o.l.v. Marcel Fisser, hun grootste hits gezongen tijdens dit eindejaarsspektakel. In deze compilatie komen zij allemaal nog een keer voorbij om samen het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te luiden.

MINDF*CK oudejaarsspecial
Zaterdag 1 januari
Vlak voor 2022 zijn intrede doet, geeft Victor Mids de laatste avond van 2021 een magische touch. De arts en illusionist is te zien met een special waarin de kijker het voor het zeggen heeft.

Wende’s Kerstkaleidoscoop
Zaterdag 1 januari
Een wervelende tv-show waarin Wende de magie van Kerst op een bijzondere wijze tot leven brengt. Met o.a. Di-rect, S10, Elise Schaap, Froukje, de Nederlandse Opera, Steef de Jong, Amsterdam Sinfonietta, Gallowstreet en Dimitri Verhulst.

NOS jeugdjournaal jaaroverzicht
Zaterdag 1 januari
Presentator Evita Mac-nack neemt de kijkers mee langs de grote onderwerpen van het afgelopen jaar, zoals de overstromingen in Limburg, de moord op Peter R. de Vries, de Olympische Spelen, Afghanistan en natuurlijk corona. Verslaggever Bart Tuinman gaat met een elektrische bus het land in, op bezoek bij kinderen om met hen terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nieuwjaarsconcert
Zondag 2 januari
Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten.

Knoop Busje Komt Zo!
Zondag 2 januari
Deze speciale aflevering staat in het teken van mensen met een verstandelijke beperking. Paul de Leeuw reist door het land en brengt verrassingen samen met zijn SuperBuddies: Frans Bauer, Maan, Simon Keizer en Dieuwertje Blok.