BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Feestdagen 2023


Bij BVN vieren we de decembermaand met gezellige programma’s voor de hele familie! Ontdek snel wat we tijdens de feestdagen te bieden hebben en geniet van de bijzondere programma’s.

 

Film: Kerstappels
Woensdag 13 december
Oogappels komt met een speciale Kerstfilm ‘Kerstappels’. Want ook al lijkt Kerst de gezelligste tijd van het jaar, ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk Under Pressure te staan deze Kerst en dat is een feest van herkenning.

Scrooge live
Vrijdag 15 december
In Scrooge Live brengt een verrassende mix van bekende zangers en acteurs live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven.

Veldhuis en Kemper MAX
Zaterdag 23 december
Het is ruim twintig jaar geleden dat het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper voor het eerst samen op de planken stond. Je zou denken dat ze elkaar na zo’n lange tijd goed kennen, maar is dat ook zo? In de theatershow Hou dat vast denken de mannen elkaar alles te kunnen vertellen, maar of dat nu zo verstandig is…

Wat is kerst?
Zondag 24 december
Het is Kerst. Hoe vieren we Kerst? Mirjam Bouman ontvangt Giovanca Ostiana, gospelzanger Robin Dave van Huizen en musicalster Nyassa Alberta. Ze zingen de mooiste kerstliederen.

Het Kerst Muziekgala
Zondag 24 december
Het is weer die tijd van het jaar waarin muziek en kinderen uit heel het land samenkomen voor het jaarlijkse Kerst Muziekgala. Jonge, muzikale creatievelingen bundelen de krachten met Mart Hoogkamer, Ellen ten Damme, Danny de Munk, Jamai Loman, Gaia Aikman en Willemijn Verkaik. Samen zingen zij geliefde kersthits en vieren ze hoe leuk muziek maken is. Speciale gast bij het gala en erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas is Koningin Máxima. Het Kerst Muziekgala 2023 wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Edsilia Rombley.

NOS Sportjaar  2023
Zondag 24 december
Presentator Dione de Graaff ontvangt de sporters, teams en coaches die dit jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Er wordt continu geschakeld naar het NOC*NSF Sportgala 2023 – dat op dezelfde locatie maar naast de uitzending wordt gehouden – waar presentator Jeroen Stomphorst verslag doet van de uitreiking van de sportawards en het feest.

Kerstduetten: het kerstverhaal met Marlijn Weerdenburg
Zondag 24 december
Vanuit de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht luidt Marlijn Weerdenburg de kerstnacht in. Marlijn laat haar licht schijnen op het verhaal van de geboorte van Christus.

Kerst in Rome
Zondag 24 december
Pianist Mike Boddé is dit jaar de gast van presentator Wilfred Kemp in Kerst in Rome.

Kerstnachtmis Bolsward
Zondag 24 december
Rechtstreekse kerstnachtmis vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward.

Kersttoespraak koning Willem-Alexander
Maandag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanaf Huis ten Bosch zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

Van Vader naar Moeder Kerst special
Maandag 25 december
Tatum Dagelet gaat op pad met kinderen van gescheiden ouders. Ze rijdt een kind van de ene ouder naar de andere, en praat met ze over hoe het is als je ouders gescheiden zijn.

MAX Kerstconcert
Maandag 25 december
Kerstconcert met als thema ‘vriendschap’. Op het podium staan onder anderen Waylon, Gordon, Edsilia Rombley, Frans Bauer en Mell. De artiesten worden begeleid door The European Pop Orchestra en het ZO! Gospel Choir. Ook de nodige kerstnummers mogen niet ontbreken.

De Kerstmatinee 2023
Maandag 25 december
Traditiegetrouw op Eerste Kerstdag de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest o.l.v. Klaus Mäkelä. Het orkest speelt de Derde symfonie (Eroica) van Beethoven en muziek van Felix en van Fanny Mendelssohn, met als sopraan Chen Reiss.

André Rieu, Kerst in Maastricht
Maandag 25 december
Samen met het Johann Strauss Orkest geeft André Rieu een kerstconcert in een sprookjesachtig Winterpaleis in Maastricht. Geniet van de mooiste kerstliederen, uitgevoerd door de Platin Tenors en de sopranen Anna Majchrzak en Michaela Oeste.

Gort’s Kerst op het chateau
Maandag 25 december
In het chateau is iedereen druk met de voorbereidingen van een Frans kerstdiner, waar traditie en smaak elkaar ontmoeten. De fonkelende lichtjes en de knisperende open haarden zorgen voor een sfeer van warmte en gezelligheid.

Stralend Kerstfeest
Maandag 25 december
Kerstfeest vanuit Amsterdam. Bert van Leeuwen heeft in samenwerking met het Leger des Heils een kersvers koor opgericht in een van de eenzaamste wijken van Nederland: Amsterdam-Zuidoost. Het koor wordt onder leiding van dirigent Stefano Caruso klaargestoomd voor een groot optreden in DeLaMar in hartje Amsterdam.

MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam
Maandag 25 december
Diverse artiesten brengen een muzikaal eerbetoon aan de Zangeres Zonder Naam, in de door haar zo geliefde poptempel Paradiso in Amsterdam, waar de legendarische live-versie van haar hit Mexico werd opgenomen.

Kerst met de Zandtovenaar
Dinsdag 26 december
Zandtovenaar Gert van de Vijver verbeeldt ook dit jaar met zijn prachtige zandschilderijen het aloude kerstverhaal. Terwijl we kunnen genieten van de creatie van zijn kunstwerken, vertelt Sosha Duysker het verhaal van Jozef en Maria en de geboorte van hun zoontje Jezus.

Joris’ Kerstboom
Dinsdag 26 december
Wie zou jij graag in het licht willen zetten? Met deze vraag staat Joris Linssen in Den Bosch en Dokkum bij de kerstboom. Bij de prachtig verlichte bomen heeft Joris hartverwarmende ontmoetingen.

Weihnachtsoratorium De nacht van het licht
Dinsdag 26 december
Het Nederlands Kamerkoor luidt de kerstperiode feestelijk in met de jaarlijkse traditie: de uitvoeringen van Bachs Weihnachtsoratorium.

Anita in de missie
Dinsdag 26 december
De laatste Witte Paters blikken met Anita Witzier terug op hun missie in Afrika. Ze bouwden kerken en scholen en praten nu openhartig over idealen, het celibaat en angstige momenten.

Draadstaal Kerstspecial
Dinsdag 26 december
Satirisch sketchprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de huid kruipen van onbekende Nederlanders. Met tijd voor bezinning en de kerstgedachte.

Toren C kerstspecial
Dinsdag 26 december
Toren C maakt zich op voor de kerstdagen. Dat betekent allerlei aanstootgevende, valse en pijnlijke taferelen op de werkvloer van het bedrijvencomplex. Zoals altijd eigenlijk, maar voor kerst doen de kantoorbewoners er nog een schepje bovenop. Vol hilarisch leedvermaak en plaatsvervangende schaamte.

Dertigers Kerstfilm
Dinsdag 26 december
De dertigers hebben maanden geleden een kersttrip naar Lapland gepland, maar de weg ernaartoe verloopt niet bepaald vlekkeloos.

Kerst onder vuur
Donderdag 28 december
Arjan Lock ontmoet mensen die kerst vieren onder moeilijke omstandigheden. Wat betekent dit feest van vrede als je eigen wereld vol onrust is?

NOS Uit het leven 2023
Vrijdag 29 december
Voor de veertiende en laatste keer brengt Herman van der Zandt een korte ode aan bekende en minder bekende mensen die in het afgelopen jaar zijn overleden. Van Wim de Bie, Karel van de Graaf en Marga Minco tot Willem Nijholt, Paul van Vliet en Harry Belafonte. Van Margriet Eshuijs en Astrud Gilberto tot Opera Pietje, de bedenker van het patatje Kapsalon en de broodpater uit Tilburg.

De Oranjes 2023
Zaterdag 30 december
In deze terugblik op het jaar van de koninklijke familie is veel aandacht voor het tienjarige regeringsjubileum van koning Willem-Alexander en de slavernijexcuses die hij maakte in juli. Daarnaast zijn er beelden van het eerste officiële bezoek van Amalia als kroonprinses, aan het Caribische deel van Nederland.

Jaaroverzicht NOS Journaal 2023
Zaterdag 30 december
Hét nieuwsoverzicht van het afgelopen jaar. Grote thema’s daarin zijn de voortdurende oorlog in Oekraïne, de aanval van Hamas op Israël in oktober en de daarop volgende strijd en de verrassende overmacht van de PVV bij de verkiezingen in november. Winfried Baijens vat 2023 samen aan de hand van deze en een groot aantal andere nieuwsonderwerpen.

NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht
Zondag 31 december
Welk land heeft sinds dit jaar de meeste inwoners? Na hoeveel weken kwamen de larven uit het been van Freek Vonk? Wat weet jij nog van 2023?! Kijk naar het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht en test je nieuwskennis in de Wat Weet Jij Nog Quiz. Presentator Annabelle Zandbergen en verslaggever Sil van der Wees nemen je mee langs de grote nieuwsonderwerpen van het afgelopen jaar: de bosbranden in Europa, de aardbevingen in Turkije en Marokko en de oorlog in Israël/Gaza.

Vlogmania Kerstspecial 2023
Zondag 31 december
Sketchshow over vloggend Nederland. De familie Kick probeert de kerstlunch bij oma op te leuken met een gewaagde stunt. Reviewer Martin recenseert sneeuwspray en Ans en Johan presenteren een spectaculaire kerst-challenge.

Tijd voor Max oudejaarsshow
Zondag 31 december
In een extra feestelijke uitzending blikt Tijd voor MAX terug met bijzondere gasten op het voorbije jaar én nemen natuurlijk vast een voorschot op wat er komend jaar staat te gebeuren.

BinnenstBuiten Oudejaarsavond
Zondag 31 december
Ouderwets genieten van oud en nieuw.

Mindf*ck oudejaarsspecial 2023
Zondag 31 december
Vlak voor 2024 zijn intrede doet geeft Victor Mids de laatste avond van 2023 een magisch tintje met zijn verbazingwekkende illusies.

Rad van het jaar
Zondag 31 december
Frank Evenblij en zijn feestelijke gasten slingeren aan het rad om de opvallendste fragmenten van het jaar door te nemen. Een hilarisch en compleet willekeurig jaaroverzicht in quizvorm.

Micha Wertheim voor twaalven 
Zondag 31 december
Micha Wertheim verzorgt de oudejaarsconference 2023. Een traditionele oudejaarsconference met een hedendaagse draai. Want als de wereld verandert, mag de oudejaars niet achterblijven. Een voorstelling over oud en over nieuw, over weten wat we kwijtraken maar ook over wat je misschien nog zal vinden.

Back to the 60’s, 70’s and 80’s
Zondag 31 december
Start het nieuwe jaar met de mooiste muziek uit de jaren 60, 70 en 80.

Nationaal aftelmoment
Zondag 31 december
Vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum telt Dione de Graaff af naar het nieuwe jaar. Als middernacht en de nummer 1 van de Top 2000 in zicht komen, neemt Dione de kijker mee langs de mooie momenten die 2023 ook had. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met vuurwerk en een proost met het publiek.

Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek
Maandag 1 januari
Dirigent en barokmusicus Ton Koopman wordt wereldwijd op handen gedragen, maar in ons land is hij bij het grote publiek minder bekend. Hoewel hij de tachtig nadert, weet hij nog van geen ophouden en reist hij de wereld over om zijn bijzondere talent met zijn publiek te delen.

Special Met het Mes op Tafel
Maandag 1 januari
Herman van der Zandt sluit zijn carrière als quizmaster in Met het Mes op Tafel feestelijk af. Op oudejaarsavond presenteert hij een speciale aflevering van de kennis- en blufquiz. Aan tafel zitten zes prominenten, die in duo’s de strijd met elkaar aangaan. Voor de gelegenheid hebben alle vragen een 2023-sausje.

O Sole Mio: het mooiste concert van 2024
Maandag 1 januari
Op Nieuwjaarsdag blaast het Nederlands Blazers Ensemble het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam traditiegetrouw feestelijk en vol verrassing, verrukking en ontroering het nieuwe jaar in. Het thema dit jaar is O Sole Mio, dus verwacht een lach en een traan, drama en humor.