BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

BVN herdenkt en viert 150 jaar afschaffing van de slavernij

Ⓒ NiNsee

Bekijk hier de uitgebreide programmering rond Keti Koti

Slavernij en wij
Woensdag 28 juni
In 2023 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Nederland werd beëindigd. Formeel gebeurde dat op 1 juli 1863, maar tot 1873 voerden tot slaaf gemaakten nog werk uit op de plantages onder ‘bijzonder toezicht’ van de staat. Naar aanleiding daarvan komen NTR en NOS met de driedelige serie ‘Slavernij en wij’, over verhalen van tot slaaf gemaakten van achtereenvolgens Suriname, Sint Eustatius & Sint Maarten en Curaçao, Aruba & Bonaire.

Keti Koti in Concert 
Vrijdag 30 juni
In een groots, muzikaal theaterspektakel worden verhalen van onze koloniale geschiedenis tot leven gebracht. Natasja Gibbs en Edsilia Rombley nemen de kijker mee in het verhaal van Keti Koti, aan de hand van bijzondere acts, veerkrachtige familieverhalen van prominente Nederlanders en ontmoetingen door het hele land. 

NOS Herdenking Slavernij verleden
Zaterdag 1 juli, wereldwijd rechtstreeks vanaf 13:30 uur (NL tijd). Ook live te volgen via satelliet in Suriname en Cariben.
De middaguitzending komt rechtstreeks vanuit het Oosterpark in Amsterdam. Met gasten wordt eerst vooruitgekeken naar de herdenking en de mogelijk historische toespraak van de koning.

NOS Keti Koti 2023 
Zaterdag 1 juli
Liveverslag vanaf het Keti Koti Festival op het Museumplein. In een studiotent met publiek praat Simone Weimans met gasten die op het festival optreden. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de toespraak van koning Willem-Alexander, maar er zijn ook reportages over andere Keti Koti Festivals in het land en over het slavernijverleden en de gevolgen daarvan in het Nederland van nu.

Vier Keti Koti
Zaterdag 1 juli
Een bruisende liveshow vanuit het Tropenmuseum in Amsterdam. ‘Vier Keti Koti’ gaat over veerkracht, bewustwording en dromen. De afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden is geen eindstation, maar het begin van een reis van bevrijding voor iedereen.