Koningsdag 2022

,

Koningsdag 2022

Muziek, dans en het Zuid-Limburgse verenigingsleven staan dit jaar centraal bij de viering van Koningsdag in Maastricht.
Koningsdag 2022 is live te volgen bij BVN!

Bekijk snel de programmering van BVN op 27 april:

NOS Koningsdag 2022
Woensdag 27 april, 10.45 uur (LIVE)

Voor het eerst sinds 2019 viert Nederland weer Koningsdag als vanouds, met de koninklijke familie die een route aflegt temidden van publiek. Na twee corona-edities viert koning Willem-Alexander zijn 55ste verjaardag in Maastricht, dat een uitgebreid programma heeft samengesteld over wat Zuid-Limburg te bieden heeft.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk
Woensdag 27 april
Max Koningsdag zendt een speciale live-uitzending uit vanaf Paleis Soestdijk waar diverse artiesten optreden.

Blauw Bloed Special: Amalia
Woensdag 27 april
Prinses Amalia is afgelopen 7 december 18 jaar geworden. Anne Mar Zwart en Jeroen Snel nemen het leven van de kroonprinses tot nu toe onder de loep. En hoe doen de andere Europese kroonprinsessen het eigenlijk? Daarnaast wordt ook gekeken hoe haar leven er vandaag de dag uitziet. Wat doet ze in zo’n ‘tussenjaar’? En is het waar dat ze al serieus verkering zou hebben?

Tijd voor Max Koningsdag
Woensdag 27 april
Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen Studio 23 voor de tuin van Paleis Soestdijk. In de keuken staan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, om heerlijk eten met een koninklijk randje te bereiden. 

Koningsdag 2022 samenvatting
Woensdag 27 april
Hoogtepunten van het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht. Er wordt teruggeblikt op de wandeling door de stad en nagepraat met gasten.

Het Koningsdag concert 2022
Woensdag 27 april
In het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima wordt een programma uitgevoerd met optredens van onder meer celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman, beiaardier Frank Steijns en pianistenbroeders Lucas en Arthur Jussen, met werken van Beethoven, Mendelssohn, Ysaye, Saint-Saëns en Leo Smit.

In voor- en tegenspoed, 20 jarig huwelijk Willem Alexander en Maxima
Woensdag 27 april
Op 2 februari vierden koning Willem-Alexander en koningin Máxima dat zij twintig jaar getrouwd zijn. Een bijzondere reis door twintig jaar koninklijk huwelijk.