BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Koningsdag 2023 bij BVN

NOS 10 jaar Willem-Alexander en de monarchie 
Zaterdag 15 april, 20.35 uur
Eind april is het tien jaar geleden dat koning Willem-Alexander werd ingehuldigd met een groot feest in Amsterdam. Aan dit jubileum besteedt de NOS aandacht in een live-programma op locatie in Den Haag. Met gasten zoals Geert Mak en Marcia Luyten praat Rob Trip in het bijzijn van publiek over het functioneren, de waarde en toekomstbestendigheid van de monarchie.

NOS Koningsdag
Donderdag 27 april, 10.50 uur LIVE
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters vieren op 27 april Koningsdag in Rotterdam. Zoals vertrouwd is er weer een rondgang waarbij koning en koningin kennis kunnen maken met de stad.

Max Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk 
Donderdag 27 april, 14.05 uur
Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten. Samen vieren ze Koningsdag, praten ze over de festiviteiten in het land en hun band met het koningshuis. Er zijn optredens van onder anderen Karin Bloemen, de musical The Bodyguard en The Dutch Tenors.

Andre Rieu en de Oranjes 
Donderdag 27 april, 15.00 uur
André Rieu kon het nauwelijks geloven toen de toenmalige burgemeester van Amsterdam hem belde en vroeg of hij met zijn orkest wilde optreden ter gelegenheid van de troonsbestijging van prins Willem-Alexander.

Tijd voor Max Koningsdag
Donderdag 27 april, 16.35 uur
Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk.

NOS Koningsdag 2023
Donderdag 27 april, 19.20
Hoogtepunten van het bezoek van de koninklijke familie aan Rotterdam. Er wordt teruggeblikt op het uitgebreide programma en nagepraat met gasten.

Willem-Alexander 10 jaar op de troon 
Donderdag 27 april, 20.35 uur
Op donderdag 27 april is het 10 jaar geleden dat koning Willem-Alexander het stokje van zijn moeder overnam en officieel Koning der Nederlanden werd. In deze special van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed blikt Anne-Mar Zwart samen met royalty-watchers, bekende en niet bekende Nederlanders terug op het eerste decennium.

Het Koningsdagconcert 2023
Donderdag 27 april, 22.10 uur
Wervelend muzikaal programma vanuit Ahoy Rotterdam. Een speciale editie vanwege de viering van 10 jaar koningschap van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Met een line-up van uiteenlopende artiesten en veel afwisseling tussen verschillende dans- en muziekstijlen. Optredens zijn er van o.a. Davina Michelle, rapper Winne en Broederliefde, Gerard Cox, Sabrina Starke, Lloyds Company en Imanuelle Grives.