BVN is vanaf 1 juni ook te ontvangen via de Hotbird 13F-satelliet!

Nooit meer ten oorlog

Op 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Wapenstilstand werd afgekondigd. Het mag dan al een eeuw geleden zijn, de impact van en herinnering aan die Groote Oorlog zitten nog in ieders geheugen gegrift. De voorbije vijf jaar blikte de VRT geregeld terug op de Eerste Wereldoorlog.

De programmering van BVN op 11 november:

VRT NWS Live 
11 november
Een verslag van de herdenkingsceremonie aan het Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel.

Paleisconcert
11 november

100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Op 9 november was er een concert op het paleis in aanwezigheid van de koning en koningin om dit te herdenken. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen brengen een gevarieerd programma met o.a. de London Proms Ouverture van François Glorieux en de Toccata en Fuga in La Klein van Johan Sebastiaan Bach. De soprane Emilie De Voght brengt met de Gidsen o.m. In Flanders Fields en O Mio babbino Caro. Afgesloten wordt met de Mars van het 1e Regiment Gidsen. Yves Segers dirigeert.

Nooit meer ten Oorlog
11 november

Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Na vier jaar herdenken in Vlaanderen wordt vandaag vanaf de Grote Markt in Ieper teruggeblikt op een eeuw lang Wapenstilstand. Karl Vannieuwkerke praat alles aan elkaar en ontvangt in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog. Goedele Wachters is de vliegende reporter van dienst en Arnout Hauben luistert langs de frontlijn naar het (muzikale) oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten. Die gesprekken worden afgewisseld met reportages.