Alles over de Tweede Kamerverkiezingen

Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hieronder vind je alle programma’s over de Tweede Kamerverkiezingen.

Kiespijn: verkiezingsquiz
Vanaf maandag 30 oktober
Kiespijn sleurt je weer door de verkiezingscampagnes. Op vier maandagen voor de verkiezingen en op de maandag erna, loodst Diederik Ebbinge de zoekende en zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap.

College Tour verkiezingsdebat
Zondag 12 november
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert College Tour voor het eerst een tv-debat. Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) waren allemaal eerder te gast in College Tour.

Plakshot
Vanaf woensdag 15 november
Roel Maalderink legt dit seizoen de focus op de verkiezingen, de uitslagen en de formatie. Zo blikt hij met de man op straat terug op de periode Rutte, brengt hij een eigen versie van de NOS-serie Rondje Binnenhof en proost hij met oud-premier Balkenende op het kleine broertje van de BBB, het CDA.

Pointer Special
Vrijdag 17 november
Politici gooien van alles in de strijd om stemmen te winnen. Maar klopt het wat ze beweren? De factcheckers van Pointer controleren de claims die voorbijkomen en spitten verkiezingsplannen door op zoek naar des-en misinformatie. Hoe komen die claims de wereld in? En hoe reageren politici als de factcheckers ze confronteren dat ze misinformatie ze verspreiden?

EenVandaag
Vrijdag 17 en zaterdag 18 november 
Op vrijdag en zaterdag komen de volgende partijen aan bod in de studio van EenVandaag tijdens de reguliere uitzendingen. Op vrijdag: Henri Bontenbal (CDA), Mirjam Bikker (CU) en Lilian Marijnissen (SP). Op zaterdag volgen Stephan van Baarle (DENK), Laurens Dassen (VOLT) en Joost Eerdmans (JA21).

Verkiezingsspecial Op Weg Naar Het Lagerhuis
Zaterdag 18 november
De tien beste jonge debaters van Nederland gaan het debat aan met elkaar en met drie vooraanstaande jonge politici. Sinds 2020 is meer dan de helft van de stemgerechtigden 50 jaar of ouder, hun dominantie neemt steeds meer toe. Terwijl het de jongeren zijn die het langst de gevolgen van de politieke keuzes van nu ondervinden. Tijdens dit debat laat de jonge generatie zich horen.

NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending 
Zondag 19 november
Hét debat van de begrijpelijke taal en de onverwachte wendingen. Want dat krijg je als je zes lijsttrekkers in één studio zet met een flinke groep nieuwsgierige kinderen. Onder leiding van Joris Marseille en Evita Mac-nack maken de kinderen op hun eigen manier nader kennis met de personen en de partijen.

EenVandaag Verkiezingsdebat
Maandag 20 november  
In Ahoy debatteren zes lijsttrekkers: Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (GLPvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NCS) en Caroline van der Plas (BBB). Pieter Jan Hagens leidt het debat,

Draadstaal Verkiezingsspecial
Maandag 20 november
Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen in de huid van onbekende Nederlanders en bijzondere politici. Zo geven ze een stem aan alle Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door de asiel-, gezondheids-, stikstof-, klimaat-, criminaliteit-, toeslagen-, en andere crises proberen heen te slaan. Een stukje satirische bestaanszekerheid in verkiezingstijd voor iedereen.

NOS Nederland Kiest: Het Debat
Dinsdag 21 november 
De avond voor de verkiezingen brengt de NOS zoals altijd het slotdebat. In twee delen: de kleinere partijen vóór het Achtuurjournaal en erna de negen grootste partijen. Alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten en meedoen aan de verkiezingen worden uitgenodigd.

NOS Nederland Kiest: De uitslagen (LIVE)
Woensdag 22 november
Nederland heeft gestemd en vanaf 20.30 uur ziet de kijker hoe Nederland heeft gestemd en waarom. Met om 21.00 uur – wanneer de stembureaus sluiten – de eerste exitpoll en om 22.00 uur de geüpdatete exitpoll. En uiteraard de hele avond uitslagen.

NOS Nederland Kiest: De Uitslagenochtend
Donderdag 23 november
De meeste uitslagen komen ’s nachts en ’s morgens binnen en dus houdt de NOS de vinger aan de pols. De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Malou Petter staat bij het uitslagenscherm en Albert Bos neemt de duiding voor zijn rekening. 

 

Ook andere actuele tv-programma’s hebben de komende weken volop aandacht voor de verkiezingen, zoals het NOS Journaal, WNL op Zondag, Buitenhof, Goedemorgen Nederland, Ongehoord Nieuws, Het Jeugdjournaal, Tijd voor Max, EenVandaag, Khalid & Sophie, Nieuwsuur en Op1.