Optus D2 wijziging

 • Voor wie geldt de frequentiewijziging van BVN?
  Voor iedereen die de zender BVN via de Optus D2 satelliet in Australië en Nieuw-Zeeland kan ontvangen.
 • Wat betekent dit voor mij?
  Door deze wijziging kan de beeldkwaliteit beter worden bewaakt. Bovendien bieden wij binnenkort via de nieuwe frequentie een Elektronische Programma Gids (EPG) aan. Hiermee kunt u programma informatie via de info (i) of EPG toets opzoeken en waar mogelijk ook programma’s op een voorgeprogrammeerde tijd opnemen.
 • Wat is de nieuwe frequentie van BVN?
  Met behulp van de handleiding van uw ontvanger kunt u handmatig de nieuwe frequentie/transponder van BVN invoeren.

  De nieuwe frequentiegegevens zijn:
  Transponder: 14
  Frequency: 12.608 GHz
  Polarization: Horizontal
  Symbol Rate: 22.500
  FEC: 3/4

 • Op welk kanaalnummer zit BVN op de nieuwe frequentie?
  Dat is afhankelijk van uw ontvanger en kan willekeurig zijn.
  Nadat u BVN heeft gevonden kunt u besluiten de volgorde van kanaal nummers te wijzigen of om BVN in uw favoriete zenderlijst te programmeren.
 • Hoe herken ik BVN op de nieuwe frequentie?
  Indien u regelmatig een tekst op uw TV-beeldscherm ziet met de mededeling dat BVN is gewijzigd, dan ontvangt u BVN nog via het oude signaal.
 • Geldt deze wijziging ook voor de ontvangst van VRT Radio 1?
  Ja, ook het radio signaal van de VRT wijzigt naar de nieuwe frequentie.
  Gelijktijdig met het inladen van de nieuwe frequentie van BVN zal ook het signaal van VRT Radio 1 meeverhuizen.
 • Moet ik andere apparatuur aanschaffen?
  Nee, dat is niet nodig.
 • Moet ik mijn schotel opnieuw uitrichten?
  Nee, u hoeft u uw schotel niet opnieuw uit te richten.
 • Het lukt me niet om de apparatuur opnieuw in te stellen, met wie kan ik contact opnemen?
  Mocht het u niet lukken euwe frequentie van BVN en de VRT in te laden, raadpleeg dan een lokale satelliet-installateur of iemand die hier ervaring mee heeft.
Terug naar boven

BVN stopt met de Astra

 • Waarom gaat BVN stoppen met de Astra 1L satelliet?
  Door bezuinigingen en stijgende kosten is BVN genoodzaakt om haar signaal op de Astra 1L satelliet te stoppen.
 • Wanneer gaat BVN stoppen met de Astra 1L satelliet?
  Sinds 30 september is BVN gestopt.
 • Wie moeten actie ondernemen om BVN TV via de satelliet te blijven ontvangen?
  Alle kijkers in Europa, Noord Afrika en west Turkije die BVN TV kijken via een schotel gericht op de Astra 1L 19.2°.
 • Wat moet ik doen?
  Bekijk het Stroomdiagram om te zien wat u kunt doen om BVN te blijven ontvangen.
 • Ik kijk via de Astra satelliet, wat moet ik doen?
  Om BVN gratis te blijven ontvangen dient u voor 30 september uw schotel uit te richten op de Hotbird satelliet. U kunt dit zelf doen of laten doen door uw lokale satellietspecialist. Kijk voor de ontvangstgegevens op https://www.bvn.tv/ontvangst.
 • Ik wil naar de Astra 1L blijven kijken en ook naar BVN (Hotbird 13B), wat moet ik doen?
  In het Stroomdiagram ziet u wat daarvoor nodig is.
 • Mijn ontvanger kan BVN op de Hotbird 13B niet vinden.
  In dit geval is waarschijnlijk de transponder niet voorgeprogrammeerd en dient u deze handmatig in te stellen. Raadpleeg de handleiding van uw apparatuur.
 • Het lukt me niet om mijn schotel opnieuw in te stellen, met wie kan ik contact opnemen?
  Mocht het u niet lukken raadpleeg dan een lokale satelliet-installateur.
 • Ik heb mijn schotel laten richten op de Hotbird. Ik kan de Hotbird 13B echter niet vinden in mijn satellietontvanger, ik zie alleen Hotbird 13E.
  De E staat voor East (Oost). 13 E is dus de positie van de Hotbird 13 graden oost satellieten. Dit moet u kiezen in de ontvanger. Dan kunt u alle Hotbird satellieten op die positie ontvangen, dus ook de Hotbird 13B.
 • Ik heb mijn schotel gericht op de Hotbird satelliet en heb de ontvanger naar alle zenders laten zoeken maar kan BVN niet vinden.
  Omdat BVN al heel veel jaren uitzendt op de Hotbird satelliet is in de meeste ontvangers BVN dan eenvoudig te kiezen. Als het met automatisch zender zoeken niet lukt om BVN te vinden, kun je in veel satellietontvangers de BVN gegevens ook met de hand invoeren. In de handleiding van de ontvanger is te vinden hoe je dit kunt doen.
 • Wat zijn de ontvangstgegevens van de Hotbird satelliet?
  Satelliet: Hotbird 13B
  Positie:                        13 graden Oost
  Transponder:            115
  Frequentie:                10815 MHz
  Polarisatie:                 Horizontaal
  Modulatie:                 DVB-S
  Symbolrate:               27500
  FEC:                            5/6
  V-Pid:                         2011
  A-Pid                          3011
 • Ik kijk via de Eutelsat Hotbird, moet ik ook iets ondernemen?
  Wanneer u al via de Eutelsat Hotbird 13° oost naar BVN kijkt, verandert er niets.
 • Hoe kan ik herkennen of ik via de Astra 1L of via de Hotbird naar BVN kijk?
  Als u in de zenderlijst de term “BVN TV” ziet dan kijkt u via de Astra 1L. Ziet u “BVN” in de kanaallijst, dan kijkt u via de Hotbird 13B.
 • Ik vind het spijtig dat er op BVN TV  Hotbird 13°E geen programma gids is, op BVN TV via de Astra 1 is die er wel.
  BVN streeft ernaar om ook op de Hotbird de programmagids (EPG) te gaan uitzenden. Wij zijn hierover in overleg met de satellietleverancier.
 • Is VRT radio 1 ook via de Hotbird 13B satelliet te ontvangen?
  VRT radio 1 blijft via de Astra 1L satelliet uitzenden.
  Als u zowel BVN TV via de Hotbird 13B en VRT radio 1 via de Astra 1L wilt ontvangen kunt u uw schotel met een zogenaamde Dual LNB (laten) uitrusten gericht op beide satellieten. Bijvoorbeeld een “Astra 1 – Hotbird monoblock single” LNB die zowel de Astra 1L als de Hotbird kan ontvangen.
  Wij adviseren u hiervoor een lokale installateur in te schakelen.
 • Ik kijk via een provider (bv. kabel): wat moet ik doen en wanneer?
  Neem contact op met uw provider/kabelmaatschappij en vraag hen zo snel mogelijk BVN via de Hotbird 13° oost te gaan ontvangen. Heeft uw kabelmaatschappij geen bericht van BVN ontvangen? Meld dit dan s.v.p. bij BVN via reacties@bvn.nl, dan nemen wij contact met hen op.
 • Hoe kan ik zien of mijn kabelmaatschappij BVN al ontvangt via de Hotbird 13° oost?
  Zolang u regelmatig een tekst bovenin beeld ziet met de aankondiging dat BVN stopt op de Astra 1L satelliet, ontvangt de kabelmaatschappij BVN nog via de Astra 1L.
 • Ik ontvang BVN via Canal+/Canalsat/TNTSAT in Frankrijk. Moet ik ook de apparatuur opnieuw instellen?
  Omdat CanalSat/Canal+/TNTSAT gebruik maken van de Astra 19.2° is nodig dat uw schotel wordt uitgerust met een extra LNB die gericht is op de Hotbird 13°. Bijvoorbeeld een “Astra 1 – Hotbird monoblock single” LNB die zowel de Astra 1L als de Hotbird kan ontvangen.
  Wij adviseren u hiervoor een lokale installateur in te schakelen.
 • Ik kijk naar BVN via M7 Canal Digitaal / TV Vlaanderen maar kan BVN sinds 10 september al niet meer ontvangen terwijl gecommuniceerd is dat BVN nog tot eind september 2018 via de Astra blijft uitzenden.
  M7 Canal digitaal/TV Vlaanderen heeft helaas al op 10 september de zogenaamde Fastscan zenderlijst aangepast. Daardoor is BVN van kanaal 80 in deze lijst verdwenen. Wel staat BVN nog in de lijst op kanaal 524, maar dan moet de schotel ook de Hotbird kunnen ontvangen. U kunt daarvoor uw schotel laten aanpassen voor ontvangst van zowel de Astra op 23.5 graden oost als ook de Hotbird op 13 graden oost. Voor de meest plaatsen in Europa kunt u daarvoor een Monoblock LNB laten installeren, (bijv. een Inverto TWIN 4-Feed monoblock 9.0/13.0/19.2/23.5)
  In Spanje/Portugal en Zuid Italië is het beter om een zogenaamde multifocus schotel met meerdere LNB’s te laten installeren. Uw lokale satelliet specialist kunt u daarover adviseren.
 • Ik gebruik tijdens onze vakantie altijd een kleine schotel van 35 cm. Kan ik daarop ook zo’n monoblock LNB installeren voor ontvangst van zowel de Astra 23.5 graden als de Hotbird?
  De schotel moet groot genoeg zijn om goed te werken met een monoblock LNB. Minimaal 60 cm met een bijpassende monoblock LNB voor de schotelmaat is nodig. U kunt natuurlijk wel uw kleine schotel richten op de Hotbird als u BVN wilt ontvangen.
 • Ik woon in Zuid Spanje en heb gehoord dat een Monoblock LNB hier niet goed werkt, klopt dit?
  De Monoblock LNB’s voor ontvangst van zowel de Astra satellieten als de Hotbird satellieten werken het beste in west en centraal Europa. In het zuiden van Italië, Spanje, Portugal en ook Zuid Oost Europa is het geen goede oplossing. Het is daar beter om een zogenaamde Multifocus schotel (soms multifeed schotel genoemd) met aparte LNB’s voor elke satelliet die u wilt ontvangen te (laten) installeren. Uw satelliet leverancier kunt u daarover adviseren.
 • Hoe kan ik met mijn M7 801 satellietontvanger afstemmen op BVN via de Hotbird satelliet.
  Eerst moet de schotel zijn uitgerust met een LNB die ook de Hotbird kan ontvangen (bijv. een Inverto TWIN 4-Feed monoblock 9.0/13.0/19.2/23.5). Als ontvangst van BVN via kanaal 524 van de M7 zenderlijst niet werkt en u een M7 801 ontvanger heeft (met losse smartcard), kunt u de ontvanger naar alle zenders op de Hotbird laten zoeken. Daarna kunt u BVN uit deze lijst kiezen. Wij weten niet of dit ook kan met de nieuwere M7 ontvangers met geïntegreerde smartcard.
 • Kan de mededeling onderin het beeld niet alleen maar af en toe even zichtbaar zijn?
  We hebben met de Astra satelliet provider proberen af te spreken dat de balk alleen af en toe even in beeld komt. Dat bleek met de beschikbare software helaas niet mogelijk.
 • Hulp nodig?
  Heeft u nog vragen, kijk dan op het Forum. Voor het aanpassen van uw apparatuur (uitrichten van de schotel en instellen van de ontvanger), adviseren wij u om een lokale installateur in te schakelen.

 

 

Terug naar boven

BVN App

 • Live televisie kijken met de BVN-app
  Het is met de BVN-app mogelijk om overal in de wereld (behalve in Nederland en België) online live naar de televisiezender BVN te kijken. Start hiervoor de app en je ziet direct de livestream van BVN. Door naar beneden te scrollen vind je ook de gids.
  De BVN App werkt op smartphones én tablets.
 • Op welke besturingssystemen is de app beschikbaar?
  De BVN-app is bechikbaar voor Android en iOS. Om gebruik te kunnen maken van de livestream in de Android-app, is het noodzakelijk dat het toestel minimaal draait op Androidversie 6.0.
  Voor IOS 11.0 of hoger. Compatibel met Iphone, Ipad en Ipod touch.
 • Waar kan ik de BVN-app downloaden?
  Zoek in de App Store / Google Play naar BVN om de BVN app te downloaden.
  Voor iPhone download hier.
  Voor Android Phone download hier.
 • Ik heb geen geluid op mijn iPad, wat moet ik doen?
  Dit heeft te maken met de instellingen op uw iPad. Hieronder twee filmpjes met instructies om dit op te lossen:
  https://www.youtube.com/watch?v=wMAP1jiuh0U
  https://www.youtube.com/watch?v=oGg3F83irJQ
  Kort samengevat:
  – het heeft te maken met het schuifje/knopje aan de zijkant van de iPad (dat boven de volumeknop zit)
  – en/of het heeft te maken met de instellingen; ga daarvoor naar ‘Instellingen (tandwiel) => algemeen => toegankelijkheid’ en pas daar instellingen aan
  – en/of het heeft te maken met de instellingen in het ‘bedieningspaneel’ (onderin het scherm omhoog schuiven)
 • Waarom moet de GPS aan?
  Om de gidstijden in je lokale tijden op te vragen adviseren wij om de locatievoorziening en de gps van je smartphone/tablet aan te zetten.
 • Kan ik online naar BVN kijken in Nederland, België en het buitenland?
  Overal in de wereld kun je online BVN kijken, behalve in Nederland en België (door geo-blocking). Dit is zo afgesproken met de NPO en VRT – de samenwerkingspartners van BVN. In Nederland en België kan je naar de publieke tv-zenders NPO 1, 2 en 3, Eén en Canvas kijken. Verlaat je Nederland en België, dan kan je naar BVN kijken, dé publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. BVN toont een uitgebreide selectie van de tv-programma’s van NPO en VRT.
 • Problemen met de BVN-app
  Als de BVN-app plotseling of na een update niet meer goed werkt, kun je allereerst controleren of je beschikt over de laatst mogelijke software-update van je toestel. Mocht je deze al geïnstalleerd hebben, dan adviseren we je om de app opnieuw te installeren:
  1. Verwijder de app van het toestel
  2. Schakel je toestel uit
  3. Zet het toestel na enkele minuten weer aan
  4. Installeer de app opnieuw
 • (Internet)kosten BVN-app voor tablet en telefoon
  Het downloaden en gebruiken van de BVN-app is gratis. Het streamen van de uitzendingen kan vanwege het dataverkeer naar je apparaat wel tot kosten leiden. Informeer bij je provider naar de tarieven en voorwaarden die voor jou gelden. Om te voorkomen dat er kosten worden gemaakt, kun je ook instellen dat uitzendingen alleen afspelen wanneer je beschikt over wifi-signaal. In de instellingen van de app kun je de optie, om uitzendingen ook af te spelen over de mobiele dataverbinding, uitschakelen.
Terug naar boven

BVN Livestream

 • Kan ik online naar BVN kijken in Nederland, België en in het buitenland?
  Overal in de wereld kun je online BVN kijken, behalve in Nederland en België (door geo-blocking). Dit is zo afgesproken met de NPO en VRT – de samenwerkingspartners van BVN. In Nederland en België kan je naar de publieke tv-zenders NPO 1, 2 en 3, Eén en Canvas kijken. Verlaat je Nederland en België, dan kan je naar BVN kijken, dé publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. BVN toont een uitgebreide selectie van de tv-programma’s van NPO en VRT.
 • Hoe kan ik live televisie kijken via www.bvn.tv?
  Het is mogelijk om via de website rechtstreeks naar BVN te kijken. Klik hiervoor op het menu-item ‘BVNLive’.Klik op de playknop om live te kijken naar BVN.Indien de livestream niet werkt: installeer dan de nieuwste versie Adobe Flash. Of bekijk de livestream vanaf een andere browser: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer (11) etc.Live televisie werkt alleen buiten Nederland en België.
 • Met welke beeldkwaliteit wordt de BVN Live stream aangeboden?
  De live stream wordt met verschillende beeldkwaliteiten aangeboden ((270p, 360p, 480p en 576p). De beeldkwaliteit staat standaard ingesteld op automatisch. Dit houdt in dat de beste beeldkwaliteit voor uw situatie automatisch wordt ingesteld. U hoeft hiervoor niets te doen. Als u begint met kijken zult u zien dat na een aantal seconden de beeldkwaliteit wordt ingesteld.
 • Kan ik kiezen met welke beeldkwaliteit ik kijk?
  Ja, indien u kijkt via een smartphone, tablet of PC kunt u rechts onderaan kiezen tussen de verschillende beeldkwaliteiten. Standaard staat deze ingesteld op automatisch maar afhankelijk van uw situatie kunt u schakelen tussen de verschillende beeldkwaliteiten. Het is aan te bevelen via de automatische kwaliteit te kijken zodat u steeds via de best mogelijke kwaliteit kan kijken. Mocht de stream vaak onderbrekingen vertonen dan is het aan te bevelen een lagere beeldkwaliteit te kiezen. Indien u zo weinig mogelijk data wilt gebruiken is het aan te bevelen een lagere beeldkwaliteit in te stellen.
 • Verschil tussen Apple en andere apparaten
  Indien u kijkt via een iPhone of iPad (mini) kunt u niet kiezen tussen de verschillende beeldkwaliteiten. Deze apparaten kiezen automatisch de beste beeldkwaliteit die beschikbaar is. Via alle andere apparaten zoals smartphones en tablets met bijvoorbeeld “Android” kunt u wel kiezen tussen de verschillende beeldkwaliteiten.
 • Wat kan ik doen als de live stream slecht of niet goed werkt?
  BVN maakt gebruik van een internationaal bekende “provider” die er voor zorgt dat de live stream bij uw lokale internet provider op de best mogelijke manier wordt aangeboden. Indien de live stream toch slecht werkt, ligt dit dan ook zeer waarschijnlijk aan uw eigen internetverbinding of aan de faciliteiten van uw lokale internetprovider. BVN kan hiervoor dan ook geen garantie geven.
 • Werkt de BVN live stream op alle apparaten?
  BVN kan niet garanderen dat de live stream op alle apparaten goed zal functioneren. Dit heeft te maken met de vele verschillende “operating” systemen die in omloop zijn. Mocht de stream niet (goed) werken, probeer het dan eens op een andere PC, smartphone of tablet.
 • De stream wil niet opnieuw starten en/of u krijgt een melding dat de stream “offline” is. Wat kan ik hieraan doen?
  Het komt in de praktijk voor dat de stream niet opnieuw wilt starten als u tussen verschillende websites wisselt en terugkeert naar de BVN website. Dit lijkt vooral op te treden bij een trage internet verbinding. Wat vaak helpt is om dan de pagina opnieuw in te laden, bijvoorbeeld door op F5 te drukken.
 • Kijken via Wifi, 3G of bedraad?
  Afhankelijk van uw situatie is het aan te bevelen om niet via een Wifi of mobiele netwerk te kijken. Het is namelijk bekend dat, als u gebruik maakt van een draadloos of mobiel netwerk, dit de snelheid, dus de beeldkwaliteit, negatief kan beïnvloeden.
 • Ik woon in het buitenland, maar heb last van geo ip-blokkering.
  Soms komt het voor dat je, ondanks het feit dat je je in het buitenland bevindt, de melding krijgt dat de livestream op jouw locatie niet te zien is. De reden hiervoor kan zijn dat je ip-adres is afgeschermd. Neem contact op met je internetprovider om dit probleem op te lossen.
 • Waarom werkt de BVN live stream beter dan de stream van “Uitzending gemist”?
  “Uitzending gemist” richt zich alleen op Nederland terwijl BVN exclusief beschikbaar is voor alle landen buiten Nederland en België. Om het live signaal goed en stabiel naar de eindgebruiker te distribueren maakt BVN gebruik van een zogenaamd “CDN network”. Uitzending gemist maakt hier geen gebruik van omdat deze zich alleen op Nederland richt. Gezien de goede internet infrastructuur in Nederland is gebruik van een CDN network dan niet nodig.
 • BVN in China
  In China worden verschillende sites geblokkeerd, het kan zijn dat de BVN livestream niet beschikbaar is in China. Hier hebben wij helaas geen invloed op.
Terug naar boven

Programmering

 • Worden de programma’s op BVN gelijk uitgezonden met het binnenland?
  BVN streeft ernaar de programma’s zo actueel mogelijk aan te bieden. De afspraken met de binnenlandse omroepen zijn zo, dat BVN de programma’s pas kan overnemen nádat de betreffende omroep ze heeft uitgezonden. Om u zo goed mogelijk te informeren, presenteert BVN nieuws, actualiteiten en sport nagenoeg live. Voor amusementsprogramma’s geldt een vertraging ten opzichte van het uitzendtijdstip van de binnenlandse omroepen.
 • Ondertitelt BVN programma’s voor doven en slechthorenden?
  BVN ondertitelt geen programma’s. De programma’s die u ziet op BVN worden direct overgenomen van de deelnemende omroepen. Het is voor BVN niet haalbaar om programma’s te ondertitelen.
 • Waarom zenden jullie dát programma nou uit?
  BVN streeft ernaar met een breed programma-aanbod van nieuws, informatie, amusement, sport en kinderprogramma’s zoveel mogelijk kijkers tevreden te stellen. Het is voor ons niet mogelijk om het alle kijkers altijd naar de zin te maken. Dit komt omdat BVN een breed kijkerspubliek heeft van jong tot oud met verschillende wensen. Wij hopen dat u uit het totale programma-aanbod op BVN een selectie kunt maken die aan uw persoonlijke wensen voldoet. Kijk voor meer informatie op www.bvn.tv.
 • Welke programma’s zendt BVN uit?
  BVN biedt u onder meer de volgende programma’s: NOS-Journaal, VRT-Journaal, Studio Sport, Spoorloos, Thuis, Nederlandse en Vlaamse films, Dagelijkse kost, Flikken. En niet te vergeten kinder- en jeugdprogramma’s zoals Sesamstraat en Het Klokhuis.
 • Biedt BVN ook programma’s voor kinderen?
  BVN biedt diverse kinder- en jeugdprogramma’s zoals Sesamstraat, Klokhuis en het Jeugdjournaal. Zo kunnen kinderen van Nederlanders en Vlamingen in het buitenland contact houden met het moederland en de Nederlandse taal.
 • Waarom zendt BVN geen Engelstalige detectives uit?
  BVN kan geen Engelstalige detectives (zoals Morse, Frost etc) uitzenden vanwege het ontbreken van de uitzendrechten hiervoor. Dit geldt ook voor de programma’s van de commerciële zenders.
 • Zendt BVN live sportwedstrijden uit?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk in verband met de uitzendrechten. Wél biedt BVN u samenvattingen van belangrijke voetbal- of andere sportwedstrijden. De uitzendrechten bedragen vaak vele miljoenen euro’s per wedstrijd, per land. Daarnaast eisen de omroepen exclusiviteit. Dit betekent dat per land slechts één omroep de rechten krijgt om de wedstrijd uit te mogen zenden.
 • Kan ik naar sport kijken bij BVN?
  In de programmering van BVN is ruimte ingepland voor een royale samenvatting van Studio Sport op zaterdag en zondag. Daarin ziet u samenvattingen van belangrijke sportwedstrijden. Ook kunt u via BVN elke werkdag kijken naar het NOS Sportjournaal met daarin het belangrijkste sportnieuws.
 • Wanneer kan ik bij BVN kijken naar voetbal?
  BVN zendt op zaterdag en zondag NOS Studio Sport wereldwijd uit, met samenvattingen van alle – in het weekend gespeelde – wedstrijden. BVN heeft met de Eredivisie NV een contract afgesloten.
 • Biedt BVN informatie via NOS-teletekst?
  BVN publiceert de programmagegevens via NOS teletekstpagina 210.
 • Kan ik een videoband of DVD aanvragen?
  In een aantal gevallen kunt u videobanden of DVD’s aanvragen bij de omroep die het programma heeft geproduceerd. In de TV-gids op deze site kunt u zien welke programma door welke omroep is gemaakt. Wij adviseren u contact op te nemen met de betreffende omroep.
 • Op welke tijden worden de programma’s uitgezonden?
  De eerste uitzending van de programma’s is van 13.00 tot 01.00 uur Nederlandse tijd. De herhaling is van 01.00 tot 13.00 uur Nederlandse tijd.
 • Kunt u de journaals op BVN in de herhaling actualiseren?
  Op dit moment is dat technisch gezien nog niet mogelijk. Het is echter wel een wens van BVN om de journaals in de herhaling te actualiseren. Of en zo ja wanneer, we dit kunnen realiseren kunnen we u nu nog niet zeggen.
 • Kan BVN de programma’s op een ander tijdstip uitzenden?
  BVN is wereldwijd te ontvangen. Het is voor ons niet mogelijk om elk land of regio een aangepaste programmering te bieden. Gezien de uiteenlopende wensen van de kijkers en de grote tijdsverschillen, kunnen we niet aan alle individuele wensen tegemoet komen. Wellicht dat u het programma van uw keuze kunt opnemen.
 • Zendt BVN programma’s uit van de commerciële omroepen?
  Nee, BVN is een publieke omroep. Commerciële omroepen nemen niet deel aan BVN.
 • Hoe ziet de 12 uurs-programmering er uit?
  In een 12-uurs programmering zendt BVN een mix van programma’s uit, zoals sport-, jeugd- en actualiteitenprogramma’s. Elke zaterdagmiddag programma’s voor de jeugd en zondagavond veel Vlaamse programma’s. Kijk voor actuele programma-info in de TV gids op deze site.
Terug naar boven

BVN Gemist

 • Hoe snel kan ik een uitzending terugkijken?
  BVN heeft helaas geen invloed op wanneer u een uitzending op de website kunt bekijken. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de verschillende omroepen en NPOStart.
 • Kan ik alle programma’s van BVN terugkijken?
  U kunt helaas niet alle programma’s die op BVN zijn verschenen terugkijken op de website. Sommige programma’s bieden we om diverse redenen niet of slechts voor korte tijd aan.
 • Systeemvoorkeuren voor uitzending gemist?
  Om optimaal te kunnen kijken naar de uitzendingen van uitzending gemist, zijn de onderstaande systeemvoorkeuren opgesteld. Voldoet je toestel niet aan deze voorkeuren, dan kunnen we de kwaliteit van de streams niet garanderen.Computer:
  Browsers:
  – Internet Explorer (meest recente versie)
  – Edge (meest recente versie)
  – Firefox (meest recente versie)
  – Chrome (meest recente versie)
  – Safari (meest recente versie, alleen op MAC OS X)* We ondersteunen het gebruik van Linux niet. Mocht je een van bovenstaande browsers gebruiken in Linux, dan kunnen we de werking niet garanderen.Plugins (alleen voor Internet Explorer):
  – Microsoft Silverlight. Download de laatste versie. (https://www.microsoft.com/silverlight/)

  Instellingen:
  – Javascript ingeschakeld

  * Het gebruik van VPN, downloadmanagers, firewallsoftware en browserplugins kunnen de kijkerservaring beïnvloeden. We kunnen in dat geval een stabiel gebruik van de website niet garanderen.

 • Ik wil een uitzending downloaden, kan dat?
  U kunt de uitzendingen op de BVN website niet downloaden. De programma’s zijn zogeheten ‘streams’ en geen bestanden die u op uw computer kunt bewaren.
 • Waarom kan ik niet alle programma’s via Uitzending Gemist terugkijken?
  Voor de programma’s die ‘direct’ worden uitgezonden op BVN heeft de NPO overeenkomsten gesloten met rechthebbende partijen. We hebben het hier o.a. over de rechten van auteurs, uitvoerende kunstenaars, filmmakers, acteurs, muziek, componisten, scenarioschrijvers, etc. Rechthebbende partijen zijn bijvoorbeeld: film-producenten, sportverenigingen, muziek-producers.Naast ‘direct’ televisie kijken, kan je ‘on demand’ naar programma’s kijken, d.w.z.: programma’s die je gemist hebt, kan je op een later moment terugkijken via ‘uitzending gemist’ op de BVN-website. Het aanbieden van programma’s ‘on demand’ ofwel ‘uitzending gemist’ wordt volgens de wet beschouwd als een ‘nieuwe openbaarmaking’ (dwz: je biedt het programma voor een tweede keer aan: 1e keer ‘direct’ en 2e keer ‘on demand’). Ook hiervoor moet de NPO overeenkomsten sluiten met rechthebbende partijen.In de overeenkomsten met rechthebbende partijen staat o.a. of het programma alleen in Nederland, of ook in het buitenland kan worden uitgezonden. En of het alleen ‘direct’ of ook ‘on demand’ mag worden aangeboden. Van sommige programma’s heeft de NPO niet de rechten om ze buiten Nederland ‘on demand’ (ofwel ‘uitzending gemist’) uit te zenden. De NPO is verplicht om deze uitzendingen af te schermen voor het buitenland. Dat gebeurt d.m.v. geoblocking, waardoor deze programma’s vanuit het buitenland niet kunnen worden teruggekeken via npo.nl en ‘uitzending gemist’ op de BVN-website.Het komt dus in de praktijk voor dat programma’s wel ‘direct’ op BVN te zien zijn (via satelliet en de online livestream), maar die je niet kan terugkijken via npo.nl of ‘uitzending gemist’ op de BVN-website.
 • Uitzendingen online kijken met ondertiteling
  Onze gemist uitzendingen kun je online bekijken met ondertiteling voor doven- en slechthorenden. In de player kun je klikken op het gesprekswolkje rechts bovenin en de ondertiteling aanzetten.
  Het beschikbaar maken van ondertiteling is technisch zeer ingewikkeld, waardoor het nog niet altijd mogelijk is om de ondertiteling aan te zetten. Wanneer er geen gesprekswolkje wordt weergegeven in de player, dan is er voor deze uitzending helaas (nog) geen ondertiteling beschikbaar.
 • Problemen met het laden van uitzendingen in Internet Explorer
  Wanneer je gebruik maakt van de browser Internet Explorer en een uitzending (na de reclame) niet wil starten of wanneer het ‘laden’- icoon in beeld blijft staan, dan betekent dit in de meeste gevallen dat de plug-in van Silverlight niet automatisch mag uitvoeren. Je krijgt in dat geval veelal een balk bovenin beeld, waarin Internet Explorer vraagt of je de plug-in toestemming wilt geven. Als je deze niet krijgt, kun je via de instellingen van Internet Explorer de plug-in instellingen controleren en wijzigen.

  Het kan ook zijn dat er een verouderde versie van Silverlight geïnstalleerd staat. Je kunt dan het beste de laatste updates installeren en voor de zekerheid de cookies en tijdelijke internetbestanden verwijderen uit de browser.

  Je kunt er voor kiezen om een andere browser dan Internet Explorer te gebruiken. In andere browsers speelt onze player af in HTML5 en heb je Silverlight niet nodig. Dit zal het probleem voor je oplossen.

Terug naar boven

TV-gids

 • De tv-gids
  Op bvn.tv vind je de online gids, door bovenin beeld te kiezen voor ‘Gids’. In de BVN-app staat de optie ‘Gids’ onderaan.
  In de balk boven de gids kun je aangeven of je de Live gids of de Satelliet gids wilt zien. Ook kun je selecteren welke dag en welk dagdeel je zoekt. Je kunt de gids van 7 dagen vooruit, 7 dagen achteruit en van vandaag bekijken. Staat er een wit start icoon naast de programmatitel, dan is er een video beschikbaar. Bij programma’s die reeds op tv zijn uitgezonden, betekent dit dat je hier de uitzending kunt vinden om terug te kijken. Van programma’s die nog uitgezonden gaan worden, vind je in deze gevallen veelal een promo van de uitzending.
 • Waarom beginnen de programma’s soms op een ander tijdstip dan aangekondigd?
  Aangezien BVN soms pas op het laatste moment toestemming krijgt van de betreffende omroep om een programma uit te zenden, komt het soms voor dat programmagegevens en/of -tijden wijzigen. Wij adviseren u de TV-Gids via de website dan ook niet lang van te voren uit te printen, maar zo actueel mogelijk. Of de TV-Gids dezelfde dag nog even online te raadplegen om teleurstellingen te voorkomen.Ook kan het voorkomen dat op de avond zelf nog iets wordt geschoven in de aanvangstijden. Bijvoorbeeld als een live programma uitloopt of als wegens ontbreken van uitzendrechten (bijvoorbeeld bij bepaalde sport-items) er “geknipt” dient te worden in een programma. Aangezien de programmering op BVN nooit kan uitlopen en vanwege de 2 x 12-programmering altijd precies om 01.00 uur Nederlandse tijd moet stoppen, is hier helaas niets aan te doen.
 • Hoe kan ik de TV-gids per e-mail ontvangen?
  Ga naar www.bvn.nl/tvgids_aanmelden. Vul de gevraagde gegevens in en klik vervolgens op “VERSTUUR”. U bent nu aangemeld voor de TV-gids per e-mail.
 • Hoe kan ik mij afmelden voor de Nieuwsbrief?
  Open uw eigen BVN Nieuwsbrief en klik (onderaan in rode letters) op “Afmelden”. Meldt u vervolgens af.
 • Hoe gebruik ik de online TV-gids?
  1. Controleer uw land en tijdzone bovenaan de pagina.
  2. Kloppen de gegevens niet? Wijzig uw locatie via de locatiebalk bovenaan deze pagina.
 • Moet ik mij registreren voor de online TV-gids?
  U hoeft hiervoor niet te registreren. U dient wél uw locatie aan te geven wanneer u de programmering in uw lokale tijd wilt bekijken.
 • De tijden van de TV-Gids en/of de tijden van de TV-Gids via e-mail zijn niet correct. Kan ik dat zelf aanpassen?
  Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids op de BVN website niet correct is:1. Controleer uw land en tijdzone bovenaan de pagina.
  2. Kloppen de gegevens niet? Wijzig uw locatie via de locatiebalk bovenaan deze pagina.Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids op de BVN website (ná het uitvoeren van bovenstaande instructies!) niet correct is:De BVN website herkent ‘automatisch’ uw locatie. Deze locatiegevens worden gebruikt om naast uw locatie ook de gidstijd(en) op uw locatie aan te geven. Het komt in sporadische gevallen voor dat de BVN gids niet de juiste tijd(en) bij uw locatie doorgeeft. Dit kan verschillende technische oorzaken hebben, maar voordat u ons daarvan op de hoogte brengt verzoeken wij u eerst nog eenmaal de volgende stappen door te nemen op www.bvn.tv.

  1. Controleer eerst of de tijd (bovenaan) in de banner overeenkomt met uw tijd en tijdszone.
  2. Is dit niet het geval, klik dan op wijzig en vul uw gegevens in: plaatsnaam en land.
  3. Klik op “OK”
  4. Controleer of op de homepage uw locatie en/of juiste tijd aangeeft.
  5. Indien dit het geval is, moeten de gidstijden overeenkomen.

  Mocht dit niet het geval zijn, u ziet bijvoorbeeld uren tijdsverschil, verzoeken wij u om ons op de hoogte te stellen, bij voorkeur per e-mail. Wij hebben dan minimaal de volgende gegevens van u nodig:

  1. Uw locatie
  2. Een screendump van de homepagina
  3. Informatie over uw computer en Operating systeem. (bijvoorbeeld Toshiba Satellite Pro met Windows XP)
  4. Heel belangrijk: welke browser gebruikt u? (bijvoorbeeld Internet explorer versie 7)

  Onze technische dienst zal dan kijken of het probleem zich bij meerdere gebruikers uit uw omgeving voordoet.

  Wanneer de locatie en/of tijd van de TV-gids via e-mail niet correct is:

  Ga naar uw eigen nieuwsbrief(!) en klik in het gidsgedeelte op ‘klik hier’ om uw lokale tijden / locatie of satelliet te wijzigen. Klik op “verstuur” en uw gegevens worden gewijzigd. De eerstvolgende keer ontvangt ontvangt u de TV-gids via e-mail in lokale tijden.

Terug naar boven

Apparatuur

 • Wat zijn de kosten van satellietapparatuur?
  Uiteraard is de prijs afhankelijk van uw wensen en van het soort apparatuur waar u voor kiest. Ook verschillen de kosten per regio. Wij adviseren u contact op te nemen met een gerenommeerde leverancier in uw regio.
 • Kan ik de apparatuur zelf installeren?
  Wij adviseren u om de apparatuur niet zelf te installeren, maar dit te laten verzorgen door een erkende satellietleverancier die tevens service biedt. Kijk op deze website onder ontvangst voor specifieke ontvangstinfo voor uw regio. Aan de hand van deze informatie kan uw satellietleverancier de volledige installatie voor u verzorgen.
 • Heeft u een lijst met satellietdealers?
  BVN beschikt helaas niet over adressen van leveranciers van satellietapparatuur. Voor een goed apparatuuradvies en eventuele installatie kunt u het beste een lokale leverancier zoeken. Laat u goed voorlichten over de kosten en voorwaarden.
 • Wat voor apparatuur heb ik nodig?
  Hoe u BVN kunt ontvangen is afhankelijk van de regio waar u woont. In de meeste gevallen heeft u een digitale satellietontvanger nodig met een schotelantenne. In het Caribisch gebied kunt u BVN kijken via de kabel. En gaat u op vakantie? Dan kan het zijn dat u BVN kunt kijken in uw hotelkamer.
Terug naar boven

Forum

 • Kan ik mijn gebruikersnaam tbv het forum wijzigen?
  Dit is helaas niet mogelijk. U kunt wél uw wachtwoord wijzigen.
 • Ik kan niet op het forum inloggen met mijn wachtwoord. Wat moet ik doen?
  Uw wachtwoord en uw gebruikersnaam zijn spatie- en hoofdlettergevoelig. U kunt nogmaals proberen in te loggen. Zet geen spaties, en houd exact de kleine letters en hoofdletters aan. Doe ook geen copy/paste.
 • Hoe kan ik mijn wachtwoord tbv het forum wijzigen?
  Ga naar www.bvn.tv en login met uw bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Ga vervolgens naar het Forum. Bovenin ziet u een blokje met WELKOM. Klik op “Wijzig je profiel”. Ga naar “Wachtwoord” en vul vervolgens uw zelfbedachte wachtwoord in, in het daarvoor bestemde vakje. Direct daaronder vult u dit wachtwoord nogmaals in om te bevestigen. Klik vervolgens op “Update Profile” en uw wachtwoord is gewijzigd.U kunt nu inloggen op www.bvn.tv met uw nieuwe wachtwoord. Klik op “Log in” op de homepage van BVN en vul uw gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord in. Wilt u dat uw gegevens automatisch worden onthouden? Zet dan een vinkje in het vakje “Onthoud login”. Klik vervolgens op “Login” en u kunt gebruik maken van het forum.
 • Hoe kan ik mij registreren voor het forum?
  Graag een mailtje sturen naar reacties@bvn.nl met daarin (in een fraaie Nederlandse, Vlaamse of Zuid-Afrikaanse volzin) uw e-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord.
Terug naar boven

Ontvangstproblemen

 • Hoe ontvang ik VRT Radio 1
  Is de satellietontvanger eenmaal geïnstalleerd, dan vindt u de radio- en televisiekanalen eenvoudig met behulp van de afstandsbediening van uw satellietontvanger. Ga naar de kanalenlijst van uw ontvanger en kies het radiomenu. Klik hiervoor op de speciale radio/tv knop op uw afstandsbediening (of raadpleeg de handleiding van uw ontvanger hoe u dit moet doen). Vervolgens zoekt u in de kanalenlijst Radio 1 van de VRT op.
 • Hoe kan ik de kanalen opnieuw inlezen?
  Bij de meeste ontvangers kan dit door op de MENU-toets van de afstandsbediening te drukken en hierna het installatiemenu te kiezen. Kies als eventueel wachtwoord 0000, 1111 of 1234 en vervolg met de optie: kanalen zoeken (Channel Search). Hierna worden alle kanalen opnieuw ingelezen en zal het beeld van BVN weer terugkomen, alsmede de radio-uitzendingen van de Wereldomroep.Het inlezen van de kanalen kan enkele minuten in beslag nemen. Na het inlezen dient u de wijzigingen te bevestigen. Bij de meeste satellietontvangers wordt dit automatisch verwerkt. Vervolgens dient u diverse malen op de knop EXIT te drukken van de afstandsbediening om uit het menu te komen.Hierna zal de ontvanger BVN opnieuw toevoegen aan de lijst met zenders. Bij sommige ontvangers blijft de “oude” BVN in de lijst staan en zult u die met de hand moeten verwijderen.
 • Heeft u tips ter verbetering van de ontvangst?
  Onderstaande tips helpen wellicht de ontvangst te verbeteren cq herstellen. Wanneer u BVN niet en andere kanalen wél kunt ontvangen:Als er géén sprake is van een verzwakt antennesignaal, kan het helpen om de stekker een keer uit het stopcontact te halen en er na een paar minuten weer in te doen.Het kan ook zijn dat de kanaal informatie van BVN in de ontvanger niet langer juist is. Laat de ontvanger opnieuw naar kanalen zoeken en kijk of ons kanaal daarna wél te zien is. Let op: sommige ontvangers plaatsen (onder een andere naam) een tweede “BVN” in de zaplijst !

  Als er wél een verzwakt ingangsignaal is dan wil dat niet altijd zeggen dat álle kanalen verdwenen zijn. De sterkere komen nét boven de ruisdrempel uit en blijven zichtbaar al zullen bij de eerste de beste regenbui ook die signalen wegvallen. (zie punt f).

  Controleer altijd de volgende standaardpunten:

  1. Bij slecht weer – regen, sneeuw of zware bewolking – kan het zijn dat de ontvangst verstoord raakt. Helaas is de frequentieband waarmee digitale satelliettelevisie werkt gevoelig voor regen en zware bewolking. Normaal gesproken is bij een goed gedimensioneerde installatie het signaal sterk genoeg om ook bij slecht weer nog een goed beeld te leveren. Mocht het zo zijn dat iedere kleine regenbui problemen veroorzaakt, let dan op het volgende:

  a: Controleer de bekabeling. Er mag geen vocht in de connectoren zitten, wat vaak te herkennen is aan een groene uitslag.

  b: Controleer of de schotel nog stevig vastzit. Een verdraaide schotel kan voor veel problemen zorgen.

  c: Controleer ook de bevestiging van de ontvangstkop in de schotelantenne (LNB).

  d: Een vuistregel voor de lengte van de kabel is maximaal 20 meter bij een schoteldiameter van 60 cm. Is uw kabel (veel) langer dan kan dit de oorzaak zijn.

  e: Wellicht staat de schotel niet optimaal ingesteld. Ondanks dat er bij goed weer een goed beeld verschijnt, wil dit niet zeggen dat de installatie optimaal is afgesteld en is er door het optimaal richten van de schotel en LNB nog extra signaalwinst te behalen. Laat de schotel en LNB eventueel richten door een erkend installateur. Deze beschikt namelijk over meetapparatuur die dit mogelijk maakt.

  f: Het kan zijn dat de ontvangst van BVN verstoord is terwijl andere kanalen wél goed binnen komen. Dit wil echter niet zeggen dat ons signaal niet verzonden wordt. Sommige kanalen hebben meer vermogen op de satelliet dan andere. Controleer derhalve de punten genoemd onder “e”.

  g. Het kan ook zijn dat de instraling van draadloze apparatuur in en om het huis, zoals b.v. DECT-telefoons, de ontvangst van verschillende televisiekanalen tegelijkertijd verstoort. Verplaats in dat geval de apparatuur zo ver mogelijk van de satellietontvanger vandaan.

  h : Als aan alle bovenstaande punten is voldaan en ontvangst is alleen verstoord bij regen, sneeuw en bewolking dan is de schotel te klein voor goede ontvangst van de betreffende satelliet.

  2. Er is een storing in de uitzending van BVN. Bij langdurige storingen plaatsen wij hiervan een melding op onze website: www.bvn.tv . Bij storingen doen wij er alles aan deze zo kort mogelijk te houden.

  3. Een tijdelijke storing in de satellietontvanger: het beste is de ontvanger 2 minuten spanningloos te maken (stekker uit het stopcontact) en het daarna weer te proberen. Een enkele keer kan het voorkomen dat de satellietontvanger de kanalen van de satelliet opnieuw moet “inlezen”. Raadpleeg hiertoe de gebruiksaanwijzing. Algemene instructies vindt u hieronder.

 • Ik heb alles gecontroleerd, maar de ontvangst is nog steeds niet goed. Wat moet ik doen?
  In dat geval adviseren wij u uw klacht op het forum te plaatsen. Wanneer er meerdere kijkers in uw regio problemen hebben, kan het zijn dat het signaal verstoord is. Controleert u ook de homepage van deze website: een storing wordt hier door BVN gemeld.
 • De ontvangst van BVN is niet goed. Wat kan ik doen?
  Uw ontvangstprobleem kan van lokale aard zijn. Misschien is de schotel een fractie verschoven en daardoor niet meer correct uitgericht? Of wellicht is de software van uw ontvanger aan vervanging toe? Wij adviseren u om e.e.a. te controleren en uw apparatuur te resetten. Indien BVN vermoedt dat er een probleem is met de distributie van het signaal, dan zal een bericht worden gestuurd naar de provider van BVN.
 • Ik kijk BVN via de satelliet maar de tijd van de programma’s in de EPG (electronische programma gids) op mijn satellietontvanger klopt niet en verschilt een paar uur met de werkelijke uitzendtijd.
  BVN en alle andere TV stations zenden op de satelliet de EPG uit in GMT (Greenwich Mean Time soms ook wel UTC genoemd). Uw satellietontvanger (of als u een TV heeft met ingebouwde satelliettuner uw TV) converteert deze tijd automatisch naar de lokale tijd in het land waar u verblijft. Daarvoor moet de tijd van uw satellietontvanger (of TV) wel goed zijn ingesteld op de lokale tijd  van de plaats waar u verblijft. U kunt het dus eenvoudig zelf oplossen door de lokale tijd goed in te stellen op uw satelliet ontvanger of op uw TV met ingebouwde satelliet tuner. In de handleiding van de ontvanger staat hoe u dit kunt doen.
Terug naar boven

Over BVN

 • Hoe kan ik BVN ontvangen
  BVN is wereldwijd 24 uur per dag via meerdere satellieten en live via bvnt.tv te ontvangen. Op de Nederlandse Antillen en Aruba zit BVN ook op de kabel. En gaat u op vakantie? Veel hotels, campings en appartementencomplexen bieden hun gasten BVN. Zo kunt u rechtstreeks BVN kijken op uw hotelkamer, op de camping of in uw appartement. Kijk voor meer informatie bij Ontvangst.
 • Hoe wordt BVN gemaakt ?
  Elke dag opnieuw selecteert BVN uit het aanbod van de Nederlandse publieke omroepen en de VRT de beste Nederlandstalige programma’s met het accent op nieuws en achtergrondinformatie. De BVN medewerkers brengen deze selectie samen tot een uitzending van 12 uur, die twee maal wordt uitgezonden.
 • Welke programma’s kan ik kijken op BVN?
  BVN is een 100 procent Nederlandstalige zender. Vandaar dat u op BVN geen buitenlandse series en speelfilms zult aantreffen. U kunt op BVN onder andere de volgende programma’s bekijken: het NOS- en VRT-Journaal, De Wereld Draait Door, NOS Studio Sport en de Zevende dag. Verder soaps als Thuis. En ook Tijd voor Max en Hello Goodbye. En niet te vergeten kinder- en jeugdprogramma’s zoals Sesamstraat, Het Klokhuis en nog veel meer. Kijk verder voor actuele programma-informatie bij ‘Programma’s’.
 • Voor wie is BVN bedoeld?
  BVN is er voor mensen die een paar weken op vakantie gaan en op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen in Nederland en België, of geen enkele aflevering van hun favoriete serie willen missen. Ook wie voor langere tijd naar het buitenland vertrekt kan via BVN het nieuws, de taal en cultuur van het moederland blijven volgen. Van de Caribische stranden tot de Australische bush, BVN brengt actualiteit en amusement tot in de verste uithoeken van de wereld!
 • Wat betekent BVN?
  BVN staat voor ‘het Beste van Vlaanderen en Nederland’ en is daarmee de Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland.
Terug naar boven