Feestdagen Programmering 2022

Tijdens de feestelijke decembermaand is er volop gezelligheid voor de hele familie bij BVN! Ontdek snel onze programma’s tijdens de feestdagen!

NOS NOC*NSF Sportgala
Woensdag 21 december
Vanuit AFAS in Amsterdam maakt de absolute top van de Nederlandse sport bekend wie zich Sportman, Sportvrouw, Paralympische sporter, Sportploeg en Coach van het jaar mag noemen.

Film: Kerstappels
Donderdag 22 december
Oogappels komt met een speciale kerstfilm. Want ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken aan een vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. Ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk Under Pressure te staan deze kerst en dat is een feest van herkenning.

TopPop test
Vrijdag 23 december
Niemand minder dan mister Toppop Ad Visser presenteert deze quiz over 50 jaar Toppop-geschiedenis. Met veel legendarische fragmenten uit het Toppop-archief: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer.

Andre Rieu viert Kerst in Londen
Zaterdag 24 december
Beleef samen met André Rieu, zijn Johann Strauss orkest en vele solisten Kerstmis in Londen.

Joris Kerstboom
Zaterdag 24 december
Ook dit jaar rijdt Joris Linssen dwars door het land met de vraag: wie wil jij in het licht zetten?

Kerst onder vuur
Zaterdag 24 december
Arjan Lock bezoekt rond Kerst gelovigen die onder extreme omstandigheden toch vast blijven houden aan dat oeroude verhaal van licht en hoop. Dit jaar reist Arjan naar Oekraïne, waar hij samen met de Nederlands-Oekraïense Arenda Vasylenko, haar man Andrey en hun kinderen hulpgoederen gaat brengen in het oosten van Oekraïne. Een tocht die hen tot in moeilijk bereikbare gebieden dicht bij het front voert.

Kerstnachtmis
Zaterdag 24 december
Kerstnachtmis vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.

Kersttoespraak koning Willem-Alexander
Zondag 25 december
Op Eerste Kerstdag spreekt koning Willem-Alexander vanaf Huis ten Bosch zijn jaarlijkse kerstboodschap uit.

Nederland zingt Kerst
Zondag 25 december
Het is kerstfeest. Een van de namen van Jezus is Immanuel, God met ons. Maar wat zie je daarvan in deze wereld?

NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht 2022
Zondag 25 december
Evita Mac-nack en Benjamin Kat nemen kinderen mee langs de grote nieuwsonderwerpen van het afgelopen jaar: de oorlog in Oekraïne, de stijgende prijzen, het overlijden van de Britse koningin Elizabeth en het gedoe over de wolf in ons land.

Stralend Kerstfeest
Zondag 25 december
Een verrassende, muzikale uitzending waarin niet alleen de vrede maar ook de onvrede bezongen wordt. Berget Lewis, OG3NE en Ferdi Bolland geven samen met talenten van het Leger des Heils muzikale en inhoudelijke invulling aan de avond. En ook het publiek krijgt een belangrijke rol, want zij zullen meerstemmig zingen onder leiding van Popup Choir.

Max Kerstconcert
Zondag 25 december
Uiteenlopend muzikaal programma. Thema van het concert: Omkijken naar elkaar. Op het sfeervolle podium staan onder anderen Matt Simons, Roxeanne Hazes, Tineke Schouten, Berget Lewis en Guus Meeuwis.

De Beste Muziek uit 40 jaar TV show
Zondag 25 december
Compilaties van muzikale optredens uit de afgelopen 40 jaar TV Shows die aan elkaar worden gepraat door Ivo Niehe.

Kerst met de Zandtovenaar
Maandag 26 december
Zandkunstenaar Gert van de Vijver verbeeldt aan de hand van zandschilderijen het aloude kerstverhaal op een unieke manier. Dit jaar wordt het verhaal van verteld door Kim-Lian van der Meij.

Symphonic Christmas
Maandag 26 december
Boyband FOURCE, een symfonieorkest van 90 muzikanten, een 50-koppig koor, zangeressen Stefania en Gioia Parijs en operazanger Lucas van Lierop zorgen dit jaar samen voor een uniek kerstconcert. Het belooft een bijzonder familieconcert te worden met een mix van kerstklassiekers en hedendaagse kersthits in speciaal voor dit concert vervaardigde arrangementen.

De Kerstmatinee
Maandag 26 december
Op Eerste Kerstdag is ook dit jaar weer de traditionele Kerstmatinee van het Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit jaar dirigeert de Zuid-Koreaanse dirigent Myung-whun Chung ‘s Mahler’s vijfde symfonie.

Het wetenschappelijk jaaroverzicht
Maandag 26 december

Kerstduetten: Het verhaal met Stef Bos
Maandag 26 december
In de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht zingen Stef Bos en Edsilia Rombley kerstliederen met diverse artiesten waaronder Diggy Dex en Frank Boeijen. De nummers worden aan elkaar geregen door het kerstverhaal verteld door Stef Bos.

Het Kerst Muziekgala 2022
Maandag 26 december
Jonge muzikale talenten treden samen op met bekende artiesten als Edsilia Rombley, Karsu, Kris Kross Amsterdam en OG3NE. In deze spetterende kerstshow verschijnt dit jaar ook weer de Grootste Schoolband van Nederland.

Volle Zalen: Joost Prinsen 80 jaar
Maandag 26 december
Dit jaar werd hij tachtig jaar; acteur, presentator, schrijver en zanger Joost Prinsen. Thuis in kerstsfeer blikt hij met presentator Cornald Maas terug op zijn leven en carrière. Samen toosten ze op de toekomst.

Draadstaal Kerst
Maandag 26 december
Jeroen Van Koningsbrugge en Dennis van de Ven en de bewoners van hun Draadstaal universum blikken in kerstsfeer terug op het bewogen jaar. Onder meer met: Fred en Ria Onderbuik, Joop en Leon van Leons Kipcorner en popprofessor Leo Blokhuis.

Een huis vol
Dinsdag 27 december
In Een huis vol volgen we gezinnen met veel kinderen. Hoe gaan zij om met kleine en grote uitdagingen in het leven? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar?

Jaaroverzicht NOS Journaal 2022
Woensdag 28 december
Het jaar 2022 werd gedomineerd door de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis en de ongekend grote inflatie. Presentator Winfried Baijens reist door de geschiedenis van dit jaar en bezoekt locaties waar het nieuws vandaan kwam.

Portret Lee Towers
Donderdag 29 december
Lee Towers (76), de Nederlandse zanger die met zijn op Amerikaanse leest gestoelde gala-concerten een stukje Las Vegas naar Nederland bracht. Daarmee zette hij de toon voor vele artiesten om grote shows voor een breed publiek te maken.

NOS Uit het leven 2022
Donderdag 29 december
Voor de dertiende keer biedt Herman van der Zandt een overzicht van bekende en minder bekende mensen die in het afgelopen jaar zijn overleden.

De Nationale 2022 test
Vrijdag 30 december
Het jaar zit er weer bijna op! Tijd dus om terug te blikken op 2022! In De Nationale 2022 Test testen Emma Wortelboer en Patrick Lodiers de kennis van het publiek én Bekende Nederlanders aan de hand van vragen.

Media Inside Oudejaaroverzicht
Vrijdag 30 december
Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen nemen in deze feestelijke special het afgelopen mediajaar door.

Toppers in concert
Zaterdag 31 december
Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Jan Smit en René Froger vieren op grootse wijze, samen met diverse gastartiesten Toppers in Concert 2022 in de Johan Cruijff ArenA.

Claudia live in Groningen
Zaterdag 31 december
Claudia de Breij doet het weer! Na twee succesvolle edities in 2016 en 2019 komt de cabaretière terug met haar derde Oudejaarsconference. De Breij is tot op heden nog steeds de enige vrouw die de Oudejaarsconference op NPO voor haar rekening nam.

Nationaal aftelmoment 2022
Zaterdag 31 december
Vanuit het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum, waar dan de laatste platen van de Top 2000 klinken, haalt presentator Sjoerd van Ramshorst nog één keer de mooiste momenten van 2022 terug in de herinnering. Natuurlijk wordt afgeteld naar het nieuwe jaar, dat wordt ingeluid met vuurwerk en een proost met het publiek.

Mindf*ck oudejaarsspecial 2022
Zaterdag 31 december
In deze feestelijke special toont illusionist Victor Mids een aantal magische trucs om geld te besparen, kun je zelf meedoen met interactieve experimenten en sluit hij het jaar op onverklaarbare wijze af met Heel Holland Bakt-juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Telefilm: OKEDOEIBEDANKT
Zondag 1 januari
Wanneer de verlegen, dove Jamie met haar brutale klasgenoot Imane het plan opvat om naar haar oma in Parijs te reizen, komt zij terecht in een spannend avontuur.

Nieuwjaarsconcert
Zondag 1 januari
Het Nederlands Blazers Ensemble neemt je mee in een prikkelende, ontroerende en verrassende voorstelling. Van Bach tot Tante Leen en van de Amsterdamse kroeg tot het temperamentvolle Napels.

Tribute To The Cats Band Jubileumconcert
Zondag 1 januari
The Cats waren een van de meest succesvolle Nederlandse bands in de jaren ’70. Ze scoorden tientallen hits, waaronder ‘One way wind’, ‘Where have I been wrong’ en ‘Lea’. In het programma The Cats nog één keer samen, een eerbetoon haalt Jan Slagter herinneringen op met alle – nog in leven zijnde – bandleden.

NOS Oranje Jaaroverzicht
Maandag 2 januari
Terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar rond de koninklijke familie. Met extra aandacht voor kroonprinses Amalia.

Hoogtepunten januari

De Stamhouder
Zondag 1 januari
Deze groots opgezette, achtdelige historische dramaserie is een verfilming van Alexander Münninghoffs veelgeprezen autobiografische boek. Een fascinerende familiegeschiedenis die gedomineerd wordt door de Tweede Wereldoorlog.

Lampje
Zaterdag 7 januari
Magische familieserie over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart. Een verhaal over moed, vriendschap en over meer kunnen dan je ooit had gedacht in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis.